Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda, faaliyet raporu ve gelir gider konuları görüşüldükten sonra yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi.

Yapılan genel kurulda, eski üyeler Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, İsmail Demirkol, Adil Saraç, M. Uğur Beyazgül, Sabri Kürkçüoğlu ve Aydın Aslan’ın görevi sona ererken, Vali Erin başkanlığında iki yıl görev yapacak yeni yönetim kurulu üyeleri Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Abdullah Ekinci, Abdülkadir Açar, Halil Kaya, Selami Yıldız ve Cevahir Asuman Yazmacı isimlerinden oluştu.

Dünyanın en eski şehirlerinden olan, tarihi, kültürü ve bu alandaki potansiyelleri ile çok büyük bir hazine değerinde olan Şanlıurfa’da, ŞURKAV gibi bir vakfın varlığının büyük bir değer olduğunu belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 25 Aralık 1990 tarihinde kurulan ŞURKAV’ın kalıcı hizmetlere imza attığını, istikrarlı bir hizmet yapılanması içinde bulunduğunu belirterek, “Vakfın kuruluşunda emeği geçen mütevelli heyeti üyelerinden hayatta olanlara sağlıklı ömürler, vefat etmiş olanlara Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Şimdiye kadar görev yapmış yönetim kurulu üyelerimize katkı ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni yönetim kurulu üyelerimize de başarılar diliyorum” dedi.