ŞUTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Erol Yüncü tarafından organize edilen ve Harran Üniversitesi’nin de desteklediği çevreyi korumanın önemi ile yenilenebilir enerji kaynaklarının gerektiği gibi kullanımı konularına vurgu yapan film gösterimine, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Ayrıca film gösterimine katılanlara kitap ve broşürler dağıtıldı.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, 16-27 Ekim tarihleri arasında ülke genelinde etkinlikler düzenliyor. Açılış etkinliği Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger'in katılımıyla 16 Ekim'de Ankara'da gerçekleşti.

Düzenlenen etkinliklerin amacı, iklim değişikliği ve çevrenin korunması konusunda farkındalık yaratmak üzere bireysel eylemin önemini vurgulamak ve yerel düzeyde diyalog platformlarını arttırmak olarak belirlendi. Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van illerinde yerel etkinlikler de düzenlenecek. Bu etkinlikler arasında paneller, seminerler, ağaç dikme etkinlikleri, yarışmalar, film gösterimleri, atölyeler, konserler, doğa yürüyüşleri ve sergiler yer alıyor.

Kampanyanın ana mesajı "Herkes bir fark yaratabilir", bireysel ve yerel düzeydeki eylemlerin Paris İklim Anlaşması'nın hedeflerine ulaşmasında yardımcı olacağını özetlemektedir.

AB Bilgi Merkezleri aynı zamanda halkı AB iklim politikasının hedef ve kazanımları hakkında bilgilendirmeyi ve kamu, iş dünyası ve sivil toplumdan kilit paydaşları konuya ilişkin verimli bir diyalog çerçevesinde bir araya getirmeyi de amaçlıyor.