Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce organize edilen Takoran 3’üncü Geleneksel Kültür ve Doğa Etkinlikleri kapsamında ülkenin dört bir yanından katılan sporcular, Recep

Tayyip Erdoğan mesire alanında düzenlenen doğa yürüyüşü, kano yarışması, uçurtma etkinliği ve sıra gecesi etkinlikleriyle eğleniyor.

Belirlenen kamp alanında doğaseverler ve olta balıkçılığı sporcuları, düzenlenen balık tutma yarışmasında tuttukları balıkları sergiliyorlar.

Takoran Geleneksel Kültür ve Doğa Etkinliklerinde konuşma yapan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdulkadir Eneş şunları kaydetti. ‘’Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’ın öncülüğünde düzenlediğimiz Takoran 3’üncü Geleneksel Kültür ve Doğa Etkinliklerimiz devam ediyor, bugün ikinci günündeyiz Cuma gününden başladığımız etkinlikler yarın finalle sona erecektir. Buradaki amacımız Takoran’ı tanıtmak Siverek’i tanıtmak etkinliklerimiz içerisinde çeşitli alanlarda ve dallarda yarışmalar bulunuyor, ilk olarak 2 balık yarışmamız, kano yarışmamız, doğa yürüyüşümüz, uçurtma şenliğimiz, dilek feneri gösterimiz, folklor ve sıra gecesi etkinliklerimizle Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerimizi güzel bir şekilde ağırlayarak ev sahipliği yapıyoruz, inşallah misafirlerimizde buradan mutlu bir şekilde giderek Takoran vadimiz ve Siverek ilçemizin tanıtımına katkı sağlarlar’’ ifadelerini kullandı.

Takoran Geleneksel Kültür ve Doğa Etkinliklerinin 3 gününde ise çeşitli yarışmalara katılarak dereceye giren sporculara verilecek ödüllerin ardından sona erecek.