Şanlıurfa-İzmir uçak seferlerini gerçekleştirilen Pegasus Hava Yolları, önce sefer sayısını düşürdü daha sonra iki il arasındaki seferlerini iddialara göre ekonomik nedenlerle tamamen kaldırma kararı aldı.

Şanlıurfa-İzmir uçak seferlerinin yüzde 90-100 arasında doluluk oranında olduğu da görüldü. Pegasus’un yanı sıra Türk Hava Yolları da pandemi sürecinde İzmir-Şanlıurfa seferlerini kaldırmıştı.

TATLISES TEPKİ GÖSTERDİ.

Bu konuya Urfalı ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’te tepki gösterdi. Tatlıses konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti;

‘’Şanlıurfa’m ile İzmir’im arasındaki uçak seferleri önce azaltıldı, şimdi tamamen kaldırılmış diye duydum. Bu Şanlıurfa’mın turizmine ve tarihin sıfır noktasına yapılmış büyük bir yanlıştır. Şanlıurfa Milletvekilleri neden bu sorunları yetkili makamlara iletmiyorlar ve mevcut sorunlar karşısında neden beraber hareket etmiyorlar. Bir an evvel bu yanlıştan dönülmesi, ilgili kişilerin devreye girmesi ve bu sorunu çözmesi için yetkili makamlarla buradan ben sesleniyorum lütfen izmir’im ve Şanlıurfa’m arasındaki uçak seferlerini tekrar başlatılmasını için bütün İzmirliler ve Urfalılar adına istiyorum . Türkiye’nin en büyük 3. Kenti ve turizmin başkenti olan Şanlıurfa’m ile İzmir’im arasındaki uçak seferlerinin kaldırılmamasını istiyorum’’

Öte yandan bir süre önce AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Kasım Gülpınar, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na uçak seferleriyle ilgili sorunu ileterek bir an önce çözümü noktasında talepte bulundular.