Toplantıda Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Mehmet Yurdal Şahin’e başarılı hizmetlerinden dolayı plaket verildi.  

Ankara Midi Otel’de, Yatırım Teşvik ve Devlet Destekleri Danışmanları Derneği (TEŞVİKDER) tarafından düzenlenen toplantıya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Mehmet Yurdal Şahin ve Yatırım Teşvik Müşavirleri katıldı.   

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Abuzer Akbıyık Dernek amaçları ve çalışmaları hakkında kısaca bilgi vererek, kuruluşundan beri derneğin faaliyetlerini destekleyen, Genel Müdür Mehmet Yurdal Şahin’e teşekkür etti. Yaptıkları hizmetlerle, yatırımcıya katkı sağlayan, kurumun işlemlerini kolaylaştıran, Yatırım Teşvik Müşavirliği Mesleğine, Gümrük müşavirliği gibi mevzuatta yer verilmesini dile getirerek, Teşvik uygulamalarını kolaylaştırmak amacıyla tespit ve önerilerini sundu. 

Genel Müdür Mehmet Yurdal Şahin, yaptığı konuşmada, Teşvik kapsamında Proje Bazlı, Stratejik Yatırım ve Cazibe Merkezlerine sağlanan destekler ile mevzuatta yapılan en son yapılan değişiklikleri anlattı. Yaptığı sunumda, yıllar içinde belge sayılarını, bölgelere ve sektörlere göre dağılımını göstererek, 2019 yılında 5.606 adet, 2020 yılında 10.412 adet, pandemi sürecine rağmen 2021 yılında, bugüne kadarki en yüksek sayı olan, toplam 12.740 adet Yatırım Teşvik Belgesi düzenlendiğin ifade etti.  

Genel Müdür, yaklaşık bir saat süren sunum ve konuşmasından sonra, katılımcıların teşvik uygulamaları ve E-TUYS sistemi konusundaki sorularını cevaplandırdı.  

Şanlıurfa'da horoz dövüşü ve kumara para cezası Şanlıurfa'da horoz dövüşü ve kumara para cezası

Toplantının sonunda Genel Müdür Mehmet Yurdal Şahine’e plaket veren Genel Başkan Akbıyık yaptığı konuşmada “Bilindiği gibi Teşvik Belgesi işlemleri kağıt ortamında yürütülmekte iken, Elektronik Teşvik Uygulama (E-TUYS) sistemine geçildi. Şimdi internet üzerinden 24 saat Yatırım Teşvik Belgesi işlemleri yapılabilmektedir. Pandemi döneminde pek çok iş aksadı, fakat E-TUYS sistemi sayesinde Yatırımcıların Teşvik işlemleri problemsiz yürüdü. E-TUYS uygulamasını başlatan ve teşvik konusundaki başarılı çalışmalarından dolayı Genel Müdürümüze teşekkür ediyor ve bu paketi takdim ediyoruz. Tabi ki E-TUYS sisteminin sağlıklı işlemesi için olağan üstü çaba sarf eden Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Caner Gürer ve ekibine de teşekkür ediyoruz.” Dedi.