Büyükşehir Belediyesi STK ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Ali Ferhat Türkmen, Edessa TV’de katıldığı canlı yayında kent konseyi seçimleriyle ilgili ortaya atılan ‘’Delege eksiltildi. Üye sayısı azaltıldı. Kafalarından isim ekliyorlar’’ gibi iddialara yanıt verdi.

‘’Külliyen yalan’’.

Ali Ferhat Türkmen konuyla ilgili yaptığı açıklama da ortaya atılan ‘’Bin 200 kişi başvurdu’’ iddiasının tamamen yalan olduğunu bildirerek ‘’483 kişi başvurdu. Bize diyorlar ki ‘Kafanızdan isim ekliyorsunuz’ ağır konuşmak istemiyorum ama bunu iddia eden insanlar nasıl bir vicdan taşıyorlar?’’ dedi.

''Baro başkanından özür diledim'

Kendisinin 35 yıllık devlet memuru olduğunu, bir çok sendikanın kurucu başkanı olduğunu ve mevzuatı çok iyi bildiğini ifade eden Türkmen, Baroya çağrı yapılmadığı konusuna da açıklık getirdi. Türkmen ‘’Baro listede yok dediler. Bu benim şahsi hatam olabilir fakat Baro için özel bir çağrıya da gerek yok. Çünkü Baro doğal üyedir. 29 Haziran’da duyuruya çıktık. Bu çağrımız vakıflar, dernekler ve STK’lar içindi. Baro için özel bir çağrıya gerek yok. Bugün bir avukat arkadaş beni aradı, ‘Baro neden listede yok?’ diye sordu. Orada ayıldım. Hemen Baro Başkanımız Abdullah Öncel’i aradım. Özür diledim. BARO kent konseyinin olmazsa olmazıdır dedim. İyi niyetimize inandı. Bize liste verdi. Hem baromuza hem Ticaret Borsamıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

''Üsule uygun olmayan üyelikler talep ediliyor''

Kendilerini rahatsız eden konunun kent konseyi üzerinden memleketin huzurunun kaçırılması olduğunu da sözlerine ekleyen Türkmen ‘’31 Temmuz tarihine kadar kim gelip başvurmuşsa hiç kimseyi elemeden, hepsinin başvurusunu kabül ettik. İlanlarımız, çağrılarımız, her şeyimiz şeffaf ve kanuna uygundur. Usule uygun olmayarak üyelik talep eden insanların spekülasyonlarıyla, algılarıyla karşı karşıyayız’’ dedi.