Başkan Rüştü Öcal tarafından verilen dilekçe de Cengiz Topel İlköğretim okulunun ekonomik ömrünü tamamladığı, 60 yıllık mevcut yapıda öğrenim gören 1500 öğrencinin tehlike altında olduğu bildirildi.

Dilekçe de şu ifadelere yer verildi;

‘’60’lı yıllarda hazır beton kullanılmamaktaydı. Betonda tuvenan agrega kullanıyordu. Derelerden elde edilen kırmızı kum da kullanılıyordu. Şehir içme suyu yetersizdi. Bu sebeple iyi bir sulama yapılamıyordu. Betonun imalinde su fazla kullanılıyordu. Vibratör yaygın değildi.

Bu okul yapılırken kullanılan deprem yönetmeliği ileriki yıllarda değiştirildi. Bu okulun sırf açıdan tahkiki yapılırsa bina statik ve betonarme olarak yetersiz bulunacaktır.

Şanlıurfa Belediyesi geçmiş yıllarda Bahçelievler semtinde pek çok binayı incellettirmiş (karot alarak) 50’den fazla binanın yıkılmasına karar vermiştir. Bu binalar yıkılarak yeni deprem yönetmeliğine uygun yeniden yapılmıştır.

Mevcut yapının öğrenciler için tehlike arz ettiğini düşünmekteyiz. Hemen kuzeyimizde Adıyaman’da sık sık depremler olmaktadır. Bu depremler Urfa’dan hissedilmekte ve velililer tedirgin olmaktadır. Konunun incelenmesini ve gerekiyorsa ekonomik ömrünü dolduran tehlike az eden mevcut okulun yıkılarak yeni ihtiyaçları da dikkate alarak kapasitesi arttırılarak yenilenmesi görüşündeyiz. Mevcut okulun kapısı ana yola açılmaktadır. Tehlike arz etmektedir. Yeni okula giriş çıkış tali yola açılmalıdır’’

MEDYAURFA.COM

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi
Fotoğraf açıklaması yok.