Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün kent merkezindeki sıkışıklığı gidermek için başlattığı yeni meydan düzenleme projeleri tam hız sürüyor.

Kızılkoyun mağarası çevresindeki evlerin ve eski ŞANMED hastanesinin yıkılmasıyla başlayan çalışmalar, Kızılay binasının yıkılmasıyla devam etti.  Beyazgül’ün bu çalışmaları takdir topladı.

URFA ÇALIŞMA GRUBU: NOVADA PARK GİBİ OLMASIN

Geçtiğimiz günlerde lansmanı yapılan Kızılay meydanı ile ilgili Urfa Çalışma Grubu’ndan açıklama yapıldı.

Teknik olarak inceleme yapan Urfa Çalışma Grubu, kamulaştırma çalışmalarını yerinde karar olarak gördüklerini bildirdi.

Açıklama da 11 Nisan Stadyumu alanı olarak bilinen Novada Park Avm alanı ile aynı gösterime sahip olan ‘Özel Proje Alanı’ emsalin 2.80 olduğu, Hmax: 13.50 yapılaşma koşullarına haiz olduğu belirtilerek ‘’Şehrin kalbi mahiyetindeki 11 Nisan Stadyum alanıyla ilgili bu şehrin tecrübeleri; Bize yeşil alan lansmanı yapılan bir alana Avm yapılabileceğini göstermiştir. Bu örnek hafızamızda henüz canlıdır, yine Özel Proje Alanı olan bir alanda bu kadar yüksek yoğunluklu bir yapılaşma hakkı da mevcut iken ‘Kızılay Meydanı’ diye tanıtımı yapılan alanda nelerin yapılacağı daha şeffaf bir şekilde halkımıza açıklanmalıdır. Aksi takdirde şehrin zaten çok yoğun olan bir bölgesinde ‘Meydan’ adı altında yine farklı yapılaşmalara gidilmesi ne bizim ne de değerli halkımızın kabül edeceği bir durum değildir. Urfa Çalışma Grubu Derneği olarak belediyemizin şeffaf bir şekilde, yanılgıya neden olmadan halkımızı bilgilendirmesi gerektiğini belirtir, meydan harici yapılacak herhangi bir yapılaşmanın takipçisi olacağımızı da kamuoyuna saygı ile bildiririz’’ denildi.

İLGİLİ HABER

Kızılay Meydanı Projesi Lansmanı Yapıldı

http://www.medyaurfa.com/sanliurfa/kizilay-meydani-gun-yuzune-cikiyor-h92742.html