Drone ile havadan trafik denetimlerine başlayan Şanlıurfa Emniyeti, trafik ekibi sayısını arttırarak, hız ihlali, emniyet kemeri kullanma vb. ihlallere karşı trafik denetimlerine ağırlık vererek, sürücülere kurallara uyulması yönünde bilgilendirmeler yaptı.

Hız ihlallerinin önlenmesi amacıyla farklı noktalara seyir halinde çevirmeli olarak radar denetimlerini de başlatan Şanlıurfa Emniyeti, toplu taşıma yapan araçlar üzerinde sivil personel görevlendirerek, şoförlerin kurallara uyup uymadığını kontrole de başladı.

Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde trafik denetimlerini arttıran Şanlıurfa Emniyeti, özellikle şehirlerarası toplu taşıma araçları, tur otobüsleri üzerinde de denetimlerini arttırdı. Şehirler arası toplu taşıma yapan araç sürücülerin 02.00/08.00 saatleri arasında uygulama noktalarında durdurularak gerek kontroller de yapılmaya başlandı. Bu kapsamda şöförlerin 20 dakika dinlendirilmesinin de sağlanacağı belirtildi.

Öte yandan, toplu  taşıma  yapılan  şehirlerarası  otobüs  terminalinde  yolcuların  ve sürücülerin bilgilendirilmesi amacıyla 24 saat boyunca güvenli bir seyahat için  sürücülerin  ve  yolcuların  dikkat  edeceği  hususlar  her  saat  otobüs terminali ortak anons sisteminden okunarak bilgilendirme yapıldığı da öğrenildi.

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Ekipleri ile Şanlıurfa polisi ve jandarma sorumluluk alanlarında ortak denetimler yapmaya da başladı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklama da ‘’Sürücülerimizin  hız  limitlerine, trafik  işaret  ve  işaretçilerine  uymaları ile trafikte nezaket ve saygı kuralları içinde sürüş gerçekleştirmeleri neticesinde bayram sevincimizi üzüntüye dönüştüren trafik kazalarının meydana gelmemesi en büyük temennimizdir’’ ifadelerine yer verildi.

MEDYAURFA.COM/NEDİM ATİLLA