Şanlıurfa'da çok uzun yıllardan beri yapılan ve ünü tüm ülkeye yayılan tescilli "Urfa soğan kebabı", yiyenleri hayran bırakıyor. 

Tarihi ve turistik mekanlarının yanı sıra damak çatlatan lezzetleriyle de insanların akıllarında kalan Şanlıurfa'da kış aylarında en çok tercih edilen yemeklerin arasında soğan kebabı yer alıyor.

Bir yiyecek, iç mekan ve şunu diyen bir yazı 'BŞK. BŞK.FARUK FARUK' görseli olabilir

Dövme demirden yapılmış kare şişlere göre özel seçilen kuru soğan ve zırhla kıyma haline getirilen etin sırayla şişe dizilip ateşte pişirilmesiyle hazırlanan kebap, hem görüntüsü hem de lezzetiyle ilgi görüyor.

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, yiyecek ve iç mekan görseli olabilir

Türk Patent ve Marka Kurumunca 2018 yılında coğrafi işaret belgesiyle tescillenen "Urfa soğan kebabı", yörenin vazgeçilmez kebaplarının başında geliyor.

Bir ateş, çöp şiş ve açık hava görseli olabilir

- "Şanlıurfa'da tüketilen bir sevdamız bir kebap çeşidimizdir"

Restoran işletmecisi Faruk Akbaş, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın bir gastronomi kenti olduğunu ve bünyesinde tadına doyulmayacak kebaplar barındırdığını söyledi.

Bir 1 kişi, ayakta, yiyecek ve iç mekan görseli olabilir

Soğanın antibiyotik özelliğinden dolayı Urfa soğan kebabının özellikle kış aylarında tercih edildiğini ifade eden Akbaş, şöyle konuştu:

Bir bir veya daha fazla kişi, yiyecek ve iç mekan görseli olabilir

"Soğanlı kebap, yıllardan beri Şanlıurfa'da tüketilen bir sevdamız, bir kebap çeşidimizdir. Şanlıurfa Ticaret Odamız da bu ürünümüzün tescilini aldı.

Bir yiyecek ve iç mekan görseli olabilir

Bu kebap Şanlıurfalıların olduğu kadar, Şanlıurfa'ya dışardan gelen misafirlerimizin de vazgeçmediği bir lezzet türüdür.

Bir bir veya daha fazla kişi, çöp şiş ve iç mekan görseli olabilir

Özellikle Kovid-19'dan sonra vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiği için soğanlı kebaba çok yüksek talep var.

Bir bir veya daha fazla kişi, yiyecek ve iç mekan görseli olabilir

Her ne kadar salonda hizmet veremesek de paket servislerinde en çok tercih edilen kebap çeşitlerimizden biri olan soğan kebabını biz de memnuniyetle misafirlerimize ikram ediyoruz." 

Bir yiyecek ve iç mekan görseli olabilir

Akbaş, tescilli kebapta orta boylu soğanların kullanıldığını ve Karacadağ Yaylasında yetişen erkek kuzu etinin zırhla kıyma haline getirilmesiyle şişte buluşturulduğunu belirterek, etin içerisine kaya tuzu dışında herhangi bir baharat ya da katkının konulmadığını anlattı. 

Bir bir veya daha fazla kişi, yiyecek ve iç mekan görseli olabilir

- Kebap çeşitleri salgına rağmen ilgi görmeye devam ediyor

Bir yiyecek görseli olabilir

Salgın nedeniyle kebapları paket servis şeklinde tüketicileriyle buluşturduklarını kaydeden Akbaş, "Kış aylarında olmamıza ve patlıcanların serada yetişmesine rağmen Şanlıurfalılar patlıcanlı kebaptan vazgeçmiyor, sade kebabımız da şu anda en fazla satışını yaptığımız çeşitlerimizin arasındadır.

Bir çöp şiş ve açık hava görseli olabilir

Ayrıca Şanlıurfa'nın kendine özgü ciğer kebabı birinciliğini hiç bir zaman yerini başkasına vermedi." dedi.