Beşler Sucuk Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Altun’un ev sahipliğinde bir araya gelen yüzlerce Şanlıurfalı, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a destek noktasında birleşti. 23 Haziran seçim sürecinde Şanlıurfalıların sesi İstanbul’da ilk kez gür çıkarken, yapılan toplantı birlik ve beraberliği pekiştirerek Urfalı siyasetçileri, sivil toplum kuruluşlarını ve iş adamlarını aynı çatı altında buluşturdu.

Ziya Şark Sofrası’nda gerçekleşen yemekli toplantıya; AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, İbrahim Halil Yıldız, Ahmet Akay, Gülender Açanal, İbrahim Halil Özşavlı, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, İstanbul Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, AK Parti; Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan, Haliliye İlçe Başkanı Süleyman Aksu, Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık, Bozova İlçe Başkanı Süleyman Deveci, Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, AK Parti Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Salih Saraç, İl Başkan Yardımcısı Faruk Bayuk, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kırmızı, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehmet Ali Kurt, Cuma Ağaç, Mehmet Özyavuz, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ, Şanlıurfa Kalkınma Akademisi Kurucu Başkanı Mahmut Barut, Şanlıurfalı iş adamları Hadi Altun, Ahmet İpar, Mehmet Çavuş, Şıh Muhammed Altun, Ömer Abacı, Ali Doğan, Şanlıurfalı tanınmış Avukat Rahmi Özkan, İstanbul Şanlıurfalılar Dernek Başkanı Av. Müslüm Kayacan, Şanlıurfalı ünlü sanatçılar Zekeriya Ünlü, Nuri Sesigüzel ve 300’ü aşkın İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalı vatandaş katıldı.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği toplantı da katılımcılar birer konuşma da yaptı.

Fakıbaba: Urfalılar isterse başkan yapar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, toplantı da yaptığı konuşma da, İstanbul’u temsil noktasında tecrübenin çok önemli olduğunu belirterek ‘’Eski bir belediye başkanı olarak diyorum ki; O koltukta tecrübe çok önemli. Bir ülkeyi idare etmiş, bakanlık, meclis başkanlığı ve başbakanlık yapmış Binali Yıldırım’a İstanbul yakışır’’ dedi. Binali Yıldırım’ın İstanbul’da başarılı olacağına inandığını da vurgulayan Fakıbaba ‘’Bakanlığım döneminde Binali beyin çok pratik bir insan olduğunu gördüm. Binali bey İstanbul’a damgasını vuracak ve sorunlarını çözecektir. Şanlıurfalılar da isterse Binali beyi Büyükşehir Belediye Başkanı yapar’’ dedi.

‘’Kenan Altun Urfalıları en iyi şekilde temsil ediyor’’

Fakıbaba, konuşmasının sonunda toplantı da farklı kesimlerden insanları buluşturan ve birlik ile beraberliği pekiştiren Beşler Sucuk Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Altun’a da teşekkür etti. Fakıbaba Kenan Altun’un Türkiye’ye en ucuz, en kaliteli hayvanı getirdiğinin altını çizerek ‘’Şanlıurfalı demek dürüst insan demektir. Üretken insan demektir. Samimi insan demektir. Alın teriyle parasını kazanan demektir. Kenan beye ve kendisi gibi olan Şanlıurfalı hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. İstanbul’da biz Urfalıları en iyi şekilde temsil ediyorlar. Allah kendilerinden razı olsun’’ dedi.

Açanal: Seçim sonucunu değiştirebiliriz

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Gülender Açanal ise İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalı rakamlarını vererek seçimin kaderini Urfalıların değiştirebilecek yeterlilikte olduğunu söyledi. Milletvekili Açanal ‘’İstanbul’un demokrasisine baktığımız zaman Şanlıurfalıların 131 bin 308 kişi olduğunu gördük. İstanbul’da 36. Sıradayız, 87 bin seçmene tekabül ediyor bu rakamlar. Seçim sonucunu gayet rahat değiştirebiliriz. Şanlıurfalılar nasıl 11 Nisan’da kahramanlık destanı yazdıysa, 31 Mart’ta 12 ilçe + büyükşehir ile tarihe bir kayıt düşürdü. 23 Haziran’da da biz Şanlıurfalılar olarak İstanbul seçimlerini değiştireceğimize inanıyoruz. Şanlıurfalılar olarak Erzincanlı topal Dursun’un oğlu Binali beye destek olacağınıza inanıyor, hepinizden dua istiyoruz. Sefer bizden, zafer Allah’tan’’ dedi.

Başkan Yıldız: Tam kadro sahadayız.

Seçim sürecinde İstanbul’da çalışmalarını sürdüren AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız’da bir konuşma yaptı. Yıldız, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, kadın ve gençlik kollarıyla tam kadro sahada olduklarını anlatan Yıldız ‘’Sahada tüm hemşehrilerimize ulaşabilmek için mücadele veriyoruz. Bugüne kadar milletimiz hep bizlere destek oldu. Bundan sonra da durmak yok, yola devam diyeceklerine inanıyorum. Kenan beye ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Özşavlı: Makyajı akmaya başladı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Özşavlı ise konuşmasında CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi. AK Parti’nin kaybetmesini istediği tarafın arkasında mahreci dışarıda olan güçlerin olduğunu iddia eden Özşavlı ‘’Günler geçtikçe herkesi kucaklayan, müteddeyin muhafazakar görünen adayın makyajı akmaya başladı. İçindeki AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı açığa çıktı. AK Parti olarak hatalar yapmış olabiliriz. Hatalarımızı gördük ve düzeltiyoruz. Düzeltmeye de devam edeceğiz. İstanbullu seçmene şunu anlatıyoruz ‘’Biz fark ettik ve kendimizi düzelttik. Bize olan kızgınlığınızla oy vermeyerek kendinizi de cezalandırdığınızı bilmeniz gerekiyor’’ dedi.

Yıldız: Urfalıların etki alanı 500 bin oydur.

AK Parti MKYK Üyesi ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ise Şanlıurfalıların İstanbul’daki oy potansiyelinden bahsetti. Şanlıurfalıların insani ilişkilerinin iyi olması, misafirperver bir yapıya sahip olması nedeniyle topluma yön veren bir kitle olduğunu bildiren Yıldız ‘’Şanlıurfalılar olarak İstanbul’da 500 bin oya etki ediyoruz. Şahsım olarak 31 Mart yerel seçim çalışmalarında İstanbul’daki belediyecilik çalışmalarını hep örnek göstermişimdir. 1995 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte çöp, çamur, hava kirliği, kirli su vardı. Tayyip Erdoğan belediyeciliği ile birlikte İstanbul büyüdü, gelişti, 2004 yılında Türkiye’nin birçok ili, ilçesi beldesi AK Parti Belediyeciliğiyle tanıştı’’ dedi

Nebati: İstanbul demek Türkiye demek.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati ise İstanbul’daki seçimin sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı ilgilendirdiğine dikkat çekti. İstanbul’un Türkiye, Türkiye’nin ise ümmet demek olduğunu vurgulayan Nebati ‘’İstanbul’la ilgili kimlerin kol kola girdiğini, kimlerin İstanbul için hizmet etme yarışından ziyade hangi katakullileri ortaya koyması açısından çok önemli. Şanlıurfalı hemşehrilerimize seslendik; Gelin bir olalım, beraber olalım, İstanbul’da Şanlıurfalı hemşehrilerimizin ortaya koyduğu irade ile İstanbul’u tekrar eski güçlü günlerine geri döndürelim’’ dedi.

Kırmızı: Memleketimle gurur duyuyorum.

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kırmızı ise Şanlıurfalıların bir ve beraber olması halinde seçimin kaderini değiştirebileceğini gördüğünü belirtti. Memleketiyle gurur duyduğunu da ifade eden Kırmızı ‘’SKM’de her toplantıda ismi geçen il Şanlıurfa oldu. Tüm teşkilatımız birebir seçmene temas ediyor. Bu seçim neden iptal oldu ? hırsız evin içindeydi. Bu yüzden önlem almak zor oldu. Artık AK Parti İstanbul teşkilatı olarak tüm gerekli önlemleri aldık. Şanlıurfalı hemşehrilerimize düşen her yakınını ikna etmek. Binali beyin İstanbul’a verdikleri verecekleri ortada. Şanlıurfa 31 Mart’ta Türkiye’ye damgasını vurdu. İstanbul’da Binali beyi Şanlıurfalılar kazandıracak.’’ Dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay ise İstanbul’daki 87 bin Şanlıurfalının bir 87 bin oy daha getirmesi halinde 23 Haziran’daki seçimi kazanmış saydıklarını vurguladı.

Beşler Sucuk Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Altun ise toplantının sonunda davetine icabet eden tüm dostlarına ve iş adamlarına teşekkür etti.