İlk olarak sabah saatlerinde TKDK’ya geçen Vali Ayhan, düzenlenen toplantının ardından yaptığı değerlendirmesinde “Çiftçiye yönelik kolaylaştırıcı, yönlendirici ve taleplere hızlıca geri dönüş yapılmasını istiyorum” diyerek talimat verdi.

Şanlıurfalı milli dartçı, 7 yılda 75 madalya kazandı Şanlıurfalı milli dartçı, 7 yılda 75 madalya kazandı

Vali Ayhan, daha sonra KOSGEB İl Müdürlüğüne geçerek burada yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. ‘KOSGEB desteklerimizle her emek karşılık bulacak’ diyen Vali Ayhan, “Her hayretin kazanca dönüşmesini için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Müracaatlar, müracaatların izlenmesi ve projelerle girişimciliğin desteklenmesine yönelik aktif şekilde çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Gün boyu süren yoğun programında Organize Sanayi Bölgesi’ne de giden Vali Ayhan, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı İbrahim Halil Peltek ve yönetimin katılımıyla bir toplantı yaptı. Toplantıda, sanayi anlamında gerekli yatırımların sürdürülmesi ele alındı ve sanayicilerin istekleri dinlendi.

DÜNYA STANDARTLARINDA YERLİ ÜRETİM!

OSB temaslarında TURKOVAC Aşı üreten Dollvet Biyoteknoloji fabrikasını da gezen Vali Ayhan, "Üstün teknolojik üretim sistemleri ve katma değeri yüksek teknoloji ürünlerinin Şanlıurfa'mızdan dünyaya açılması şehrimiz adına büyük bir şanstır" diye konuştu.

Vali Ayhan gün içerisinde OSB'de fabrikaları ziyaret ederek çalışmaları inceledi ve üretim bandında yer alan çalışanlarla sohbet etti.