Vali Erin ve Başkan Özyavuz ardından Harran'ın tarihi ören yerlerini gezerek yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, beraberinde Şanlıurfa Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz ve Harran Kaymakamı Cihat Koç ile birlikte Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz ile görüştü. Vali Erin'i Belediye hizmet binası önünde Başkan Özyavuz tüm belediye personeli ile birlikte karşılarken, Türkiye Cumhuriyeti'nin birliği ve dirliği için iki koç kestirilerek vatan ve milletin selameti için de dualar edildi.

Koç kesimi ve edilen dua ardından Başkan Özyavuz'un makamına geçen Vali Erin, burada ilçede yürütülen çalışmalar hakkında Başkan Özyavuz'dan detaylı bilgiler aldı. Tek amaçlarının ilçe halkına hizmet etmek olduğunu belirten Başkan Özyavuz, bu yolda ilerlediklerini dile getirerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise, ilçede yürütülen çalışmaların gözle görülür düzeyde olduğunu belirterek çalışmalardan ötürü Başkan Mahmut Özyavuz'a başarılarının devamını diledi. Başkan Özyavuz ziyaret anısına Vali Erin'e çeşitli hediyeler takdim ederken Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, dünyanın ilk üniversitesinin bulunduğu tarihi ören yerine geçti.

Burada kazı başkanı Prof.Dr. Mehmet Önal'dan bilgi alan Vali Erin, Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz'un da verdiği desteklerle tarihin yeniden canlanışına iştirak ettiklerini kaydetti. Vali Erin ile Başkan Özyavuz daha sonra tarihi Harran Kalesi'ni ziyaret etti.

Burada da sürdürülen restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Erin, sonrasında yapım çalışmaları devam eden Kümbet Otel'i de yerinde inceledi. Vali Erin temasları sırasında çevre düzenlemesi Harran Belediyesi'nce yapılan Şeyh Hayati Harrai Camii ve Türbesi'ni de ziyaret ederek dua etti.

Vali Abdullah Erin ve Harran belediye Başkanı Mahmut Özyavuz ilçedeki temaslarına Harran Belediyesi Semt Pazarında esnaf ziyaretleri ile devam etti.

Semt pazarında esnafla bir araya gelen Vali Erin'e ziyaretleri için teşekkür eden pazar esnafı, hizmet noktasında Başkan Özyavuz'un çalışmalarından memnuniyet duyduklarını kaydetti.