Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki aşılama birimine giderek aşısını yaptıran Vali Erin, “Vatandaşlarımızı da randevu oluşturup hızlı şekilde aşılarını yaptırmaya davet ediyoruz” dedi.

İl Emniyet Müdür Selçuk Doğuş ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz’le birlikte hastaneye giden Vali Erin aşı olduktan sonra yaptığı açıklamasında; “Aşılama Şanlıurfa’da 19 Ocak’ta başladı. İlk etapta sağlık çalışanlarımızın ilk doz aşıları gerçekleştirildi. Ardından da huzur evi veya bakımevlerinde kalan belirli bir yaşın üzerindeki vatandaşlarımızın aşıları gerçekleştirildi. Randevu alındıktan sonra sağlık çalışanlarımız 85 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılarını evlerinde gerçekleştirebiliyorlar. Bütün vatandaşlarımızdan 65 yaş üstü yakınları için randevu almak suretiyle aşılarını yaptırmalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinde büyük fedakârlıkla çalışan sağlık camiasına teşekkür ederek açıklamasını sürdüren Vali Erin, “Risk devam ediyor. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde ve Şanlıurfa’da da bu risk devam ediyor. Sağlık çalışanlarımız, kolluk kuvvetlerimiz ve kamu kurumlarında pandemiyle mücadelede görev alan ve canla başla çalışan binlerce kardeşimiz var. Pandemi riskinin devam ettiğini de göz önünde bulundurarak ülkemizin temin ettiği aşıların yerine ulaşması ve vatandaşlarımızın aşılarını olması için randevu alarak aşı olmaya bir kez daha davet ediyoruz. Çünkü yüzde 60 oranında bir aşılamaya ulaşmadığımız müddetçe risk devam edecek” dedi.

Aşıyla birlikte temizlik, maske ve mesafe tedbirlerine uymaya da devam edilmesi gerektiğini hatırlatan Vali Erin, “Herşey bitmiş değil, sıramız geldiği için aşımızı olduk. Aşılamada da hiçbir risk yok. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız da aşılarını olmuşlardı. Biz de vali ve idareciler olarak aşımızı olduk. Tedbirleri bırakmadan, aldığımız kurallara riayet etmeye devam ederek aşımızı olalım diyoruz. Bu vesileyle bir kez daha vatandaşlarımızı kalabalık ortamlardan kaçınmaya, maskemizi takmadan kalabalık ortamlarda bulunmamaya, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde kalabalık aile ziyaretlerinde bir araya gelmemeye, dikkatli ve özenli davranmaya davet ediyoruz” cümlelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Doç Dr. Emre Erkuş’un da eşlik ettiği aşılamanın ardından hastanede aşısını yaptıran ve aşı için sıra bekleyen vatandaşlarla görüşen Vali Abdullah Erin, gösterdikleri ilgiden dolayı da vatandaşlara teşekkür etti.