Bayram münasebetiyle yollarda yaşanacak trafik yoğunluğuna dikkat çekerek, sürücüleri trafik kurallarına azami hassasiyet göstermeye davet eden Vali Erin, özellikle uykusuz yola çıkılmaması gerektiğini ifade etti.

Bayram süresince başta trafik, asayiş ve sağlık olmak üzere kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için gerekli tedbirlerin alındığını kaydeden Vali Erin, mesajında şunları dile getirdi:

Yüce dinimiz İslam’ın emri olan oruç ibadetinin terbiye eden, şifa veren, gönülleri birleştiren güzelliğini yaşadığımız Ramazan ayını geride bırakıp, bir bayrama daha bizleri ulaştıran Yüce Rabbimize hamd ediyor, bayramın ülkemize, milletimize tüm İslam alemine ve insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

Milli bayramlarımızda olduğu gibi dini bayramlarımızda da bizleri bir araya getiren, birlik beraberliğimizi pekiştiren değerler ve ilkeler vardır. Bu değer ve ilkeler milli ve dini geleneklerimizle zenginleşerek bizi biz yapan bilinci oluşturur ve sevindirilen çocukların neşesiyle birleşerek gelecek nesillere aktarılır. Bu nedenle bayramlarımız tatil edilip, dinlenilecek zamanlar olmaktan çok, hayatımızın en önemli anlarıdır.

Bu ramazan bayramını, ihmal ettiğimiz kardeşlik, evlatlık, anne babalık, akrabalık, dostluk ilişkilerimizi düzeltmek için bir fırsat bilmeliyiz. Paylaşmak, infak, ibadet, birlik ve ahlak boyutlarıyla bayramların tadına varmak, bu bilinci ailemizden başlayarak komşularımıza, dostlarımıza ve tüm insanlığa yansıtmak hepimizin görevidir.

İslam alemi ve Türk milleti olarak zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde, her şeyden çok ihtiyacımız olan birbirimize karşı samimiyetimizdir. Bu samimiyetimizi, bayram sabahı yüzlerinin sevinçle gülmesi gereken yaşlılarımıza, hastalarımıza, şehit ailelerimize, muhtaçlara, yetimlere ve şehrimize sığınan çaresiz muhacir kardeşlerimize de gösterelim.

Bu vesile ile bizlerin bu kutsal vatan toprağında hür ve bağımsız şekilde yaşamamızı teminen, yurt içinde ve yurt dışında görevi başında olan kahraman Mehmetçiklerimizin, bayram süresince halkımızın huzuru, güvenliği ve sağlığı için görev başında olacak tüm kamu görevlilerimizin ve tüm Şanlıurfalıların bayramını tebrik ediyor, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.