Şanlıurfa’da göreve başladığı günden bu yana, Valiliği halka açan, vatandaşla olan yakın diyaloğuyla devlet-vatandaş kaynaşmasını en üst seviyeye taşıyan Vali Abdullah Erin’in geçtiğimiz günlerde yaptığı silahsızlanma çağrısı kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Vali Abdullah Erin’in silahsızlanma çağrısına destek veren sivil toplum kuruluşları, her yıl 3 bin kişinin silahlarla öldürüldüğünü, özel günlerde ölen ve yaralananların da sayısının azımsanmayacak kadar çok olduğuna dikkat çekerek, Vali Erin’e tam destek verdiklerini söylediler.

Kentte, toprak anlaşmazlığı nedeniyle meydana gelen kavgaların büyümeden sonlanmasını sağlayan, önceden meydana gelmiş kan davalarını da barışla sonuçlandıran Vali Erin’in silahsızlanma çağrısı vatandaşların da gönlüne su serpti.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Vali Erin, silah ruhsatı edinme konusunun Valilerin mesaisinin önemli bir kısmını işgal ettiğini, diğer illerde de böyle bir talebin olduğunu ancak Şanlıurfa’daki aşırı talebin hiçbir yerde olmadığını söyledi.

Silah edinmenin gerekçelerinin başında terörle mücadele olduğunu kaydeden Vali Erin, Devletin kararlı mücadelesi sayesinde terör örgütlerinin tümünün dize getirildiğini, kararlı mücadelenin devam ettirilmesi halinde tamamen bitirileceğini ifade etti.

Şanlıurfa’da silahlı kuvvetlerin, emniyet ve jandarma teşkilatı ile güvenlik korucuları sayısının ve silah gücünün tüm terör örgütleriyle mücadele edecek güçte olduğunu, başka birilerinin silahlandırılmasına ihtiyaç olmadığını dile getiren Vali Erin, “Silahlı mücadeleyi devlet yapar, devletin görevlendirdiği kişiler yapar. Bu konuda devlet olarak diyoruz ki biz yeterliyiz” dedi.

Silah ruhsatı verilecek kişilerin kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiş olduğunu, ülkenin bir hukuk devleti olduğunu ve herkesi bağladığının altını çizen Vali Erin, “Hukuk hem sizi bağlar, hem beni bağlar, hem siyasetçiyi bağlar. Hukukun, yasa koyucu, millet iradesiyle oluşan kanunun bana verdiği yetkiyi kullanmam gerekiyor. Geçmişte öyle değildi denecek, geçmişte yanlış yapılmış. Kanun ve yönetmeliklerin, silah ruhsatı verilebilir dediği sınıflara zaten ruhsat veriyoruz. Bunda sorun yok. ” diye konuştu.

Şanlıurfa’nın silahlı kavgalar, ölümler, tehditlerle anılan bir yer olmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Vali Erin, toplumda silaha karşı bilinç oluşması açısından sivil toplum kuruluşlarının desteğinin çok önemli olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı STK temsilcilerine teşekkür etti.