Kültürel ve tarihi değerlerin yeniden canlandırılması yoluyla Şanlıurfa turizm sektörünün kapasitesinin arttırılması ve güçlendirilmesini amaçlayan projenin tanıtım toplantısı geniş bir katılımla yapıldı.

İlk olarak Şanlıurfa’da tarih yeniden canlanıyor projesi teknik destek takım lideri Mary McKeon proje hakkında bilgi verdi. Ardından Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan Şanlıurfa’nın sahip olduğu tarihi ve turistik yerlerle ilgili kısa bir sunum yaptı. Daha sonra Şanlıurfa Seyahat Acenteleri temsilcisi Rahime Yaşar Şanlıurfa’ya yönelik turlar hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise Şanlıurfa’nın turizm potansiyeline değinerek bu potansiyelin ortaya çıkarılmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şanlıurfa Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar ise programda yaptığı konuşmada projenin Şanlıurfa’nın tanıtımı için çok önemli olduğunu belirtti. Turizmin huzurla olan bağlantısına da konuşmasında yer veren Gülpınar; bu bakımdan Şanlıurfa’nın en huzurlu iller arasında yer aldığını kaydetti.

Tanıtım programında konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise; bu projeyle sürdürülebilir bir turizm yönetişim modeli oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Şanlıurfa’nın sahip olduğu genç nüfusa yönelik düzenlenecek eğitimlerle turizm alanına kalifiye eleman kazandıracaklarını sözlerine ekleyen Vali Tuna; Şanlıurfa’daki tüm kurumlarla paydaşlar olarak çalışmalara katkı sunacaklarını kaydetti.

Konuşmasında Şanlıurfa’nın sahip olduğu değerlerden de bahseden Vali Tuna; Göbeklitepe ile tarihin sıfır noktası unvanı ve Peygamberler Şehri unvanıyla Şanlıurfa’nın insanlığın ortak mirası olduğunu dile getirdi.

Programa katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise konuşmasında; Şanlıurfa’nın canlılığıyla şaha kalkan bir şehir olduğunu söyledi. Şanlıurfa’nın herkes tarafından bilinen bir şehir olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Çelik: “Birlikte Şanlıurfa için birşeyler yapma zaruriyetinin ortada olduğunu ifade etmek istiyorum. Değerin olması yeterli olmuyor, bu değerin bir yere taşınması anlamında kolektif bir yaklaşım içerisinde olma adına bu organizasyonu ve projeyi çok önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Şanlıurfa bugün ve yakın gelecekte Türkiye’nin lokomotifi illerden biri olacak. Saymakla bitmeyecek özellikleriyle bütün dünya insanlığını kendisine hayran bırakacak değerlere sahip olan Şanlıurfa; İnşallah bu proje ve benzeri çalışmalarla, bu dayanışmalarla Şanlıurfa’nın lokomotif şehir olma konusundaki katkılarımızı hep beraber sürdürüp geleceğin Şanlıurfa’sının oluşumunda hepimizin çorbada tuzu olur” dedi.

Turizm Sektörü ve Medya ile işbirliği kahvaltısına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Vali Güngör Azim Tuna ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürek, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve turizm sektörü yetkilileri katıldı.