Viranşehir'de yıllardır belediye hizmetinden adeta mahrum kalan ilçe halkı, terör örgütü PKK/KCK'ya yardım yaptığı ve destek verdiği gerekçesiyle görevden alınan belediye başkanının yerine belediye başkan vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ömer Çimşit'in talimatıyla hizmetle buluşuyor.

Kamu bütçesinin tamamını vatandaşa hizmet için kullanabilmek amacıyla gayret gösteren belediye ekipleri, altyapıdan temizliğe, üstyapıdan peyzaja, ulaşımdan park ve bahçelerin düzenlenmesine kadar birçok belediyecilik hizmetini yöre halkına sunuyor.

Kültürel faaliyetleri ve sosyal hizmetleri de ön planda tutan belediye, eğitimden sanata ve eğlenceye kadar toplumun her kesimini sevindiren onlarca projeyi bir arada yürütüyor. 

Bebeklere doğum seti, askerlere ihtiyaç malzemeleri hediye eden belediye ekipleri, ilçenin en yaşlılarını tek tek tespit ederek evlerinde ziyarette bulunuyor.

Belediye, her ayın sonunda belediye bütçesini kamuoyuyla paylaşarak hizmetlerini sürdürüyor.

"Belediye menfaati hesaplanıyor"

Belediye Başkan Yardımcısı Arslan Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede her alanda kapsamlı projeler yürüttüklerini söyledi.

Belediyenin yol ve altyapı hizmetlerinde 10 ayda planlananın yüzde 25 daha fazlasını yaptığını vurgulayan Çiftçi, "Şu anda biz İller Bankasından belediyemize gönderilen aylık hissemizi ve öz kaynaklarımızı artırdık. Gelirlerimizi dengeli bir şekilde kullanıyoruz. Şu anda kasamızda ciddi anlamda bir para var, hizmetlerimizi aksatmadan çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

Belediyenin ihalelerini şeffaf ve kamuoyuna açık bir şekilde yürüttüğünü belirten Çiftçi, "Bütün ihalelerimizi şeffaf bir biçimde yapıyoruz, harcamalarımızı kontrol altına almış durumdayız. Gerek personel giderleri gerekse de yatırım noktasında en ufak detaya kadar araştırıp, inceleyip pazarlık ederek belediye menfaatlerini en yüksek noktada tutma çabası içerisindeyiz. Hizmetlerle beraber kasamızda da oldukça yeterli miktarda paranın olduğunu ve bu parayı belediyenin hizmetleri noktasında harcama yönündeki çabamız devam edecek." diye konuştu.

"38 milyonluk yatırım yapıldı"

Hem daha fazla iş ürettiklerine hem de titiz bütçe kontrolü sayesinde kaynakları etkin kullandıklarına işaret eden Çiftçi, şöyle devam etti:

"Giderlerimizin yaklaşık olarak şu ana kadar belediyemize 47 milyon lira bir gelir gelmiş. 10 ayda 38 milyon lira harcamalarımıza gitmiş, 8 milyon 310 bin lira ise kasamızda bulunmaktadır. Harcamaların en büyük kalemini mal ve hizmet alımları yüzde 48 ile oluşturuyor. Sermaye giderleri, asfalt ve parke gibi harcamalar yüzde 20'ye tekabül ediyor, yüzde 22 personel gideri bulunuyor. Diğer kalan harcamalar ise muhtelif giderlerden ibarettir. Hizmetlerimizi planlanandan yüzde 25 daha fazla yaparak bir taraftan da kasamızda kalan 8 milyon liralık bakiyeyi en yüksek noktada tutmaya çalışıyoruz."

Çiftçi, gelir gider dengesini kontrollü şekilde tutarak, önlerini görerek, ilçeye daha iyi hizmetler yapabilme gayretinde olduklarını sözlerine ekledi.