MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bahçeli’nin kastettiği kebapçı çıkışına fotoğrafla açıklık getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ ?

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edip pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır" ifadelerini kullandı.

HELVACI, SEMİH YALÇIN İLE GÖRÜŞTÜ.

Bu ifadelerin üzerine İstanbul’daki zincir kebap restoranı sahiplerinden Şanlıurfalı Sait Helvacı konunun aslını anlamak için MHP Genel Merkezi’ni aradı.

Gaziantep ve Adana başta olmak üzere, çevre illerdeki kebapçılardan kendisine telefon geldiğini ve bunun üzerine meslektaşlarını da aydınlatmak üzere bilgi alma talebini MHP Genel Merkezine ileten Helvacı, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile görüştü.

YALÇIN: KEBAPÇILAR BAŞIMIZIN TACIDIR

Öte yandan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bahçeli’nin sözlerinin çarpıltıldığının da altını çizdi. Yalçın “Tüm kebapçılar başımızın tacıdır. Biz de kebap yiyoruz. Sayın genel başkanımızın sözleri çarpıtılmaya çalışılıyor. Yoksa tüm kebapçılarımız, esnafımız, başımızın tacıdır. Bizim kebapçı kardeşlerimizle asla bir sorunumuz yoktur. Genel başkanımızın kast ettikleri, fotoğraflarda da göründüğü gibi yer sofrasında ve masada kebap yiyenler ve onlara hizmet edenlerdir. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az ” dedi.

 

HELVACI TEŞEKKÜR ETTİ.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Helvacı’ya konunun aslını anlattı. Helvacı’ya CHP’lilerin yemek yediği masa ve sofra fotoğrafını örnek gösteren Yalçın, Bahçeli’nin ‘Kebapçı’ çıkışına da açıklık getirdi. Helvacı, bilgilendirmeden dolayı Yalçın’a teşekkür etti.

FOTOĞRAFTA KİMLER VAR ?

Yalçın’ın gösterdiği fotoğrafta meşhur Tavacı Recep Ustanın servis yaptığı masada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu görülüyor.