“Her şeyin başı eğitim” diyen ve eğitime tam destek veren Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, bu kez başarılı bir öğrencinin sevincine ortak oldu.

Milletvekili Yazmacı öğrenci evinde sahur yaptı Milletvekili Yazmacı öğrenci evinde sahur yaptı

Akçakale Belediyesi Gençlik Merkezi’nde eğitim desteği alan Zeynep Ece Kulak, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda büyük başarı elde etti ve Bolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Başkan Yalçınkaya da genç doktor adayını evinde ziyaret etti. Başkan Yalçınkaya hem başarılı genci hem de ailesini tebrik etti.

BAŞKAN YALÇINKAYA: ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ HAZIRLAYIP, ÖNLERİNİ AÇMALIYIZ

Dün olduğu bundan sonra da her zaman eğitime destek olacaklarını söyleyen Başkan Yalçınkaya “Belediye başkanı olduğumuz günden bu yana yolları, caddeleri, doğalgazı, içme suyu modern bir şehir yolunda yaptığımız çabaları çok önemsiyorum ama en önemli şey eğitim. Anne babalara da buradan sesleniyorum çocuklarımıza değer verelim, eğitimlerine değer verelim, bu işin peşine düşelim. Hizmetlerin hepsini tamamlarız ama eğitimin bir çağı var. O çağı geçtikten sonra maalesef geriye dönük çocukları kurtaramayız. Zamanında müdahaleyi yapıp, bu çocuklarımızın geleceğini hazırlayıp önünü açmak gerekir. Tıp fakültesini kazanan öğrencimizi ziyaret ettik. Kendisini, ailesini tebrik ediyoruz. Akçakale'ye hayırlı olsun. Dershanemizin öğrencisi, personelimizin evladı. Bizim de evladımız. Tıp çok önemli bir alan. İnşallah bu alanda da memlekete çok büyük hizmetler yapacak. Bir genç kardeşimiz heyecanla yola koyuldu. Biz de bu heyecanı paylaşmaya geldik. Bugünden sonra da her zaman yanında olacağız. Bütün amacımız ilçedeki çocukların tıp, hukuk, mühendislik bölümlerine girmesi. Her şey gönüllerince olsun inşallah” diye konuştu.

AİLEDEN BAŞKAN YALÇINKAYA’YA TEŞEKKÜR

Öğrenci Zeynep Ece Kulak ise Başkan Yalçınkaya’ya şu sözlerle teşekkür etti:

“Sayın başkanımızın açmış olduğu Gençlik Merkezi'nden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Bana çok destekleri oldu.”

Öğrenci Kulak’ın babası aynı zamanda belediye personeli Ömer Faruk Kulak ise “Allah razı olsun belediye başkanımızdan bizi onurlandırdı, şeref duyduk. Belediyemizin açtığı kursta öğrencimiz çok faydalandı. İnşallah birinci sene meyvelerini vermeye başladı. Kızımla da gurur duyuyorum. Bundan sonra da gençler örnek alırlar ve bu yolda ilerlerler” dedi.

Öte yandan Başkan Yalçınkaya öğrenci Zeynep Ece Kulak’a kitap hediye etti.