YENİ EGEA CROSS ÖNKOL FİAT’TA İLGİ ODAĞI OLDU.
Egea model ailesi 225 milyon dolarlık yatırımla yenilendi. Model yelpazesine ‘Cross’ seçeneği eklenen Egea dikkat çekici tasarımı ve yeni ‘Paprika Turuncu’ rengiyle Önkol Fiat Otomotivde ilgi odağı oldu. Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili ünvanını koruyan Egea, tasarım ve teknolojik anlamda yenilendi. 

SINIFININ EN İYİ GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ.
Yeni Egea ile ilgili MEDYAURFA.COM Genel Yayın Yönetmeni Nedim Atilla’ya bilgiler veren Fiat Önkol Otomotiv Satış Müdürü Mehmet Önkol, Egea’nın sınıfının en iyi güvenlik özellikleri, multimedya sistemi ve motor seçenekleriyle ön plana çıktığını söyledi. 

CROSS GÖVDE REKABET GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR.
Yeni Egea’ya
yüksek performanslı ve çevre dostu motorlar eklendiğini de bildiren Önkol, aileye katılan ‘Cross’ ile rekabet gücüne güç kattığını belirtti.

Yeni Egea’nın yeni güvenlik donanımları ve teknolojik özelliklerini de anlatan Önkol şu bilgileri verdi;

Egea Model ailesinde yenilenen tasarımın haricinde teknoloji açısından da kapsamlı bir yenileme yapıldı.  

Yeni Egea, ‘Trafik İşaretli Tanıma Sistemi’, ‘Akıllı Hız Asistanı’, ‘Şerit Takip Sistemi’, ‘Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi’, ‘Adaptif Uzun Far’ sistemi, ‘Kör Nokta Uyarı Sistemi’, ‘Ön Park Sensörleri, Anahtarsız giriş/çalıştırma ve kablosuz akıllı telefon şarj gibi özellikleriyle hayatı kolaylaştırıyor. 

MOTORLAR DA TAMAMEN YENİLENDİ.
Yeni Egea’nın motor gamı baştan aşağı yenilendi. Yepyeni 100 HP gücündeki 1.0 litrelik GSE T3 motorla donatılan Egea’da dizel motor olarak da 1.3 litre 95 hp ve 1.6 litre 130 HP üniteler görev yapıyor. Yeni dizel motorlar yüksek verimlilik seviyesiyle de öne çıkıyor.

MULTİMEDYA SİSTEMİ GELİŞTİRİLDİ.
Basit ve kullanışlı bir deneyim sunan sistem, sezgisel ve kişiselleştirilebilir Android Auto işletim sistemini kullanıyor. CarPlay desteğine sahip olan Uconnect 5 dokunmatik ekranda kablosuz olarak kullanma ve 5 adede kadar da konfigürasyon saklama özelliğini de sunuyor. 

EGEA'NIN 'CROSS' GÖVDESİ FARKLARI
Egea Cross, güçlü ve cesur hatları, farların altına kadar uzanan yeni ızgara tasarımı ile gerçek bir crossover modelde olması gerektiği gibi çok daha geniş ve çok daha heybetli görünüyor. Yeni süspansiyonun yapısı, yeni jant ve lastik ölçüleriyle Egea Cross’un yerden yüksekliği, diğer gövde seçeneklerine göre 4 cm artıyor. Fiat Egea Cross, güçlü görünümünü perçinleyen daha büyük lastiklerle donatılmasıyla da farkını ortaya koyuyor. Egea Cross’un gövde mimarisi daha yüksek bir sürüş pozisyonu sunuyor ve otomobile inme ve binmeyi kolaylaştırıyor. Yeni Egea Cross, “crossover” detaylarının da etkisiyle Hatchback’ten 7 cm daha yüksek olmasıyla öne çıkıyor. Otomobilin özel crossover detayları çamurlukların etrafındaki gövde kaplamaları ile başlayarak yanlarda ve ön tarafta devam ediyor. Cross için özel tasarlanan kaslı ön ve arka tampon, yan marşpiyeler ve Cross gövde tipine özel tavan rayları da güçlü ve gösterişli görünümü beraberinde getiriyor.

NEDİM ATİLLA'NIN NOTLARI...

  • Kapsamlı değişim ile birlikte sürüş destek sistemlerine kavuşan Egea teknolojik bir otomobil olmuş. 
  • Otomobil dünyasında günümüzün en önemli ihtiyacı haline gelen AppleCar Play ve Android Auto'yu kablosuz olarak kullanışlı multimedya ile sunması önemli bir ayrıntı.
  • Yenilenen motorda 1.6 dizel motorun 130 beygir gücü etkileyici. 
  • Fiat Egea Cross kendisinden daha yüksek satılan SUV araçlara kafa tutabilecek hale gelmiş. 
  • Egea hala 'Türkiye'de en çok satılan otomobil' ünvanına sahip. İkinci el de çok hızlı alıcı bulabiliyor.
  • Egea'ya otomatik vites tercihinin yıl sonu geleceğini öğrendim.