Hamarat Eller Sosyal Tesislerinde düzenlenen etkinlikte 23'ü yöresel yemek 10'u yöresel tatlı olmak üzere 33 çeşit lezzetin modern sunumu yapıldı. Davetlilere Hamarat Eller Mutfağında hazırlanan ara sıcaklar ikram edildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün Eşi Betül Beyazgül ile birlikte katıldığı etkinliğe AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı M.Şefik Bakay, Kent Konseyi Başkanı M.Adil Saraç ve birçok STK temsilcisi ile davetliler katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Şanlı Gastronomi Eğitim Derneği(ŞANGED)nde Fatih Kaplan şefliğinde 7 kişilik ekiple hazırlanan ağzı açık, ağzı yumuk, içli köfte, lıklıkı köfte, su kabağı, isot çömleği, çöp kebabı, tirit, haşhas kebabı, yumurtalı köfte, çiğköfte ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler ve tatılar sergilendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül," Geleneksel lezzet kültürünü gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamakla kendini görevli sayan Büyükşehir Belediyemiz Urfa yemek kültürüne ilişkin bu programı düzenleyerek bu konudaki duyarlılığını göstermiştir" dedi

Şanlıurfa'nın gastronomide dünya mutfağına sahip bir kent olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Mutfak kültürü geçmişten geleceğe aktarılarak gelen en zengin kültürel mirasımızdır.  Dünyanın ilk beş mutfağı içinde sayılan Urfa mutfağı genelde dünyada, özelde Türkiye’de müstesna bir yere sahiptir. Urfa mutfağını böylesine müstesna hale getiren de sahip olduğu tarihsel ve kültürel birikimidir.  Şanlıurfa’nın sahip olduğu tarımsal üretimdeki çeşitlik ve sahip olduğu kültürel çeşitlilik, bir araya gelince çok geniş bir yiyecek– içecek yelpazesinin oluşmasına katkı sağlamıştır. Yerelde yetişen tahıllar, baklagiller, sebzeler, meyveler, onlarca farklı yöresel ot ve baharatlar, Urfa mutfağının her biri özgün 500'den fazla yemeğinin oluşmasına zemin hazırlamıştır. Urfalılar asırlardan bu yana damak zevkinin en güzel örneklerini veren zengin çeşitte yemeklerle beslenmesini bilmişlerdir. Geleneksel lezzet kültürünü gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamakla kendini görevli sayan Büyükşehir Belediyemiz Urfa yemek kültürüne ilişkin bu programı düzenleyerek bu konudaki duyarlılığını göstermektedir.  Yoğun bir emekle bu çalışmayı hazırlayan kıymetli şeflerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Şanlıurfa'nın mutfağında sahip olduğu lezzetlerin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol üstlenen Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Demet Saatçi Güven ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya yaptıkları konuşmalarda bu çalışmaları destekleyen Başkan Beyazgül'e ve ekibine teşekkür ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından '4. Şanlıurfa Lezzetleri ve İsot Festivalı' kapsamında düzenlenen ödüllü isot yarışmasında çiğ köfte kategorisinde dereceye girenlere ödülleri Başkan Beyazgül ve katılımcılar tarafından takdim edildi.