TFF 1. Lig'in 27. haftasında dün sahasında Samsunspor'a 2-1 yenilen Şanlıurfaspor, kümede kalma mücadelesinde yara aldı.

Bu sezon istediği futbolu sahaya yansıtamayan sarı-yeşilli ekip, özellikle son maçlarda üst üste yaşadığı puan kayıpları nedeniyle düşme hattından uzaklaşamadı.

Dün seyircisi önünde düşmeme mücadelesi veren bir diğer takım olan Samsunspor'a 2-1 mağlup olan Şanlıurfaspor, maç fazlasıyla 26 puan ile 14. sırada haftayı kapattı.

Karadeniz temsilcisi küme düşme hattında kritik virajı kayıpsız aşarak 31'e çıkardığı puanıyla 12. sıraya yükselirken sarı-yeşilli ekip ise işini daha da zora soktu.

Maç eksiği bulunan son 4 sıradaki takımlardan Elazığspor 28 puanla 15. sırada bulunurken, 24 puana sahip takımlardan averaja göre Manisaspor 15, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor 16, Mersin İdmanyurdu ise 17. sırada yer alırken 22 puanlı Bandırmaspor da son sırada mücadelesini sürdürüyor.

- Şanlıurfaspor'un kalan maçları

Lig'de kalmayı hedefleyen Şanlıurfaspor'u geriye kalan 7 haftada zorlu maçlar bekliyor.

28. haftada deplasmanda Denizlispor'a konuk olacak olan sarı-yeşilli ekip ardından 29. hafta maçında sahasında kendisi gibi düşmemek için mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek.

Daha sonra ligin 30. haftasında Altınordu ile rakip sahada karşılaşacak olan Şanlıurfa temsilcisi, 31. hafta da Balıkesirspor'a karşı seyircisi önünde puan arayacak.

Ligin 32. haftasında Boluspor'u ağırlayacak olan Şanlıurfaspor, 33. haftada Manisaspor ile deplasmanda sezonun kapanış maçını ise sahasında Elazığspor ile oynayacak.