Milletvekili Ecz. Zemzem Gülender Açanal, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşma da gelişmekte olan ülkelerin tarımsal iş gücünün önemli bir kısmını kadınların oluşturduğunu söyledi.

Türkiye’de kadınların evde çocuğunu, serada ürününü büyüttüğüne dikkat çeken Açanal ‘’Evine ve ülkesine destek olan, eli nasırlı, avuç içi toprak kokan, cefakar ve vefakar kadınlarımızın bir kadın çiftçi olarak Dünya Kadın Çiftçiler gününü kutluyorum” dedi.

Açanal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarının her alanda kadınları desteklediğini de sözlerine ekledi.

Meclis çalışmalarına Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi olarak devam eden Açanal, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından Mecliste kabul edilen kanun teklifi ile tarımsal desteklemede çiftçilerden artık stopaj kesilmeyeceğini ve 5 yıllık geriye dönük yapılmış kesintilerin çiftçiye iade edileceğini paylaşmıştı.

Dünya Kadın Çiftçiler günü nedeniyle Mecliste basın toplantısı yapan, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de sosyal medya hesabında “Şanlıurfa Milletvekilimiz Gülender Açanal hanımefendi şahsında dünya kadın çiftçiler gününü kutladık” paylaşımını yaptı.