16 Nisan’daki referandumda hemşehrilerinden EVET desteği istemek için Şanlıurfa’ya gelen, esnafı ziyaret eden, DSİ konferans salonunda Şanlıurfalılara Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatan Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Gazeteci Sedat Atilla’yı da ziyaret etti.

Ziyarette; Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürü Sibel Toptan, AK Parti İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Fadime Aydın, Eyyübiye Belediye Meclis Üyesi Feryal Kılıçoğlu, AK Parti Haliliye Yönetim Kurulu Üyesi Abuzer Avcı, Eğitimci Emin Karahan ve Ramazan Kızılelma’da hazır bulundu.

Uslu, MEDYAURFA.COM köşe yazarı Gazeteci Sedat Atilla’ya önemli açıklamalar da bulundu. Sedat Atilla’nın Esentepe’deki çalışma ofisine gelen Uslu, burada Cumhurbaşkanlığı sistemi ve Yeni Anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tüm iletişim mecraları kullanılıyor.

Gazeteci Sedat Atilla’nın sorularını yanıtlayan Uslu, AK Parti’nin referandum çalışmalarında tüm iletişim mecralarının kullandığını belirtti. Tanıtım kampanyası tecrübesi itibariyle Türkiye’de AK Parti’den daha tecrübeli ve bilgili bir partinin olmadığını ifade eden Karahan Uslu ‘’Biriken bu tecrübeyi partimiz bu seçimde de kullanıyor. Cumhuriyet tarihindeki 6 referandumdan ikisini yapan ve üçüncüsünü de yapacak olan AK Parti olarak tezlerimizi anlatıyoruz. Bu referandum diğerlerinden çok farklı. İlk kez hükümet sistemi değişecek. Türkiye, kendisine evre atlatacak bir siyasal dönüşüm projesini oylayacak. Seçmenin vereceği karar kendisinin nesiller boyu hayatına dokunacak. Bu nedenle de seçmeni doğru bilgilendirmek önemli. Gerek uluslararası medya da gerekse de muhalif fikirleri savunan grup ve partilerce üretilen bir bilgi kirliliği var. Bu kirliliği berraklaştırmak, propagandayı hakikatle değiştirebilmek adına yürütülen çalışmalar var. Sadece AK Parti’de değil, sivil unsurlar tarafından da yürütülen yan bilgilendirme ve iletişim süreçleri de var. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu siyasi süreçten doğrudan etkilenecek ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin fikri banilerinden olarak; siyasi karizması, toplumu etkileme gücü, ikna, iletişim kabiliyeti ile sürece aktif katkı sağlıyor. Referandumun EVET kanadında tüm sivil unsurların katkısı var’’ dedi.

EVET’ler yükselişte.

Türkiye’nin en güvenilir anket şirketleri arasında yer alan ANAR Araştırma Genel Müdürü İbrahim Uslu’nun da eşi olan Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, röpörtaj da Gazeteci Sedat Atilla’nın ‘’EVET-HAYIR’’ oranları ne durumda ?’’ sorusunu da yanıtladı. Uslu ‘’EVET’ler giderek yükseliyor’’ dedi. Kampanyanın başlangıç tarihinde kararsız seçmenlerin çoğunlukta olduğunun altını çizen Uslu ‘’Bu durum son derece normaldi. Çünkü bu ciddi bir sistem değişikliği. Türkiye’de sadece bir kez referandum reddedildi. O da 80’li yıllarda yerel seçimlerin bir yıl öne alınması ile ilgiliydi. Şimdi ise gördüğümüz tablo olumlu bir netice elde edeceğimiz yönündedir’’ dedi.

HAYIR’ı delillendirmekte zorlanıyorlar.

24. Dönem Milletvekili Doç. Dr. Uslu, HAYIR cephesinde yer alanların neden HAYIR dediklerini topluma aktarma noktasında delillendirmekte zorlandıklarını belirttiler. HAYIR’cıların ‘’18 yaşındaki milletvekillerinin bir iki yıl milletvekilliği yapacak, emeklilik hakkı alacaklar’’ gibi iddialarının gerçeği yansıtmadığına da dikkat çeken Uslu, HAYIR cephesinde doğru bilgiyle hareket etmeyen bir siyasi aklın var olduğuna da dikkat çekti.