Başkan Güven yayınladığı mesajda ‘’Bizim kadınımız çalışkanlığı, fedakarlığı, emeği ve mücadelesi ile nesiller boyu üretime, bilime ve ticarete hayat vermiştir’’ dedi.

İslam dininin kadına verdiği önemden de bahseden Güven ‘’Kadın kutsaldır. Anne kutsaldır. Öyle ki cennet analarımızın ayaklarının altındadır. Kadın arkadaştır, kadın eştir, kadın annedir, kadın can yoldaşıdır’’ ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetleri öncesinde kadının Türkiye’de sadece adının olduğunun da altını çizen Güven ‘’AK Parti hükümetleri döneminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla yapılan yasal düzenlemeler ile kadın hem siyaset, hem de iş dünyasında ve de hayatın her alanında aktif rol oynamıştır. Yüreklerde derin yaralar açan baş örtü kızlarımızın eğitim almalarının engellenmesi, kamu kurumlarında çalışılması gibi önemli sorunlar yine hükümetlerimiz döneminde çözüme kavuşmuştur’’ dedi.

Açıklamasının sonunda tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan Güven ‘’Kadınlarımızın geleceğe emin adımlarla yürüdüğümüz Türkiye’de her zaman toplumsal dayanışmanın mihenk taşı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Şanlıurfalı hanım kardeşlerimin olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum’’ dedi.

MEDYAURFA.COM