AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, MEDYAURFA.COM köşe yazarı Gazeteci Sedat Atilla’yı İl Başkan Yardımcısı Faruk Bayuk ve Yahya Topdağ ile birlikte Esentepe’deki çalışma ofisinde ziyaret etti.

Gazeteci Sedat Atilla’nın seçim gündemine ilişkin sorularını yanıtlayan Yıldız, Belediye Başkan adaylarının vatandaşlarla iç içe olan, sıkıntılarıyla ilgilenen, liyakatli, sadakatli ve ehliyetli kişiler olacağını söyledi.

Kadın belediye başkan adayı olacak mı ?

Gazeteci Sedat Atilla’nın ‘’Bu dönem kadın belediye başkan adayı olacak mı?’’ sorusunu yanıtlayan Yıldız ‘’Genel merkezimizin takdiridir. AK Parti 16 yıldır kadınlarımıza her alanda pozitif ayrımcılık tanıdı. Bundan sonraki süreçte de hem siyasette, hem bürokraside aynı pozitif ayrımcılığı gösterecektir. Kadın meclis üyelerimizi bu dönemde yine göreceğiz’’ dedi.

Beyazgül’ün adaylığı kesinleşti mi ?

Yıldız, önceki dönem AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün Büyükşehir Belediye başkan adaylığını kesinleştiği iddialarıyla ilgili de konuştu. Yıldız ‘’Henüz tarafımıza ulaşan net bir bilgi yok. Çalışmalar sürüyor. İlgili çalışma ay sonuna kadar sürecek. Bu süreçte genel merkezimiz bir açıklama yapar mı bir şey diyemeyiz. Zeynel Abidin Beyazgül ağabeyimizle il yönetim kurulu üyeliğim döneminde çalışmaktan onur duydum. Kıymetli başkanımıza hiçbir zaman bizden desteğini esirgemedi. 3.5 yıl birlikte güzel hizmetlere imza attık’’ dedi.

Temayül yoklaması belirleyici kriter mi ?

Gazeteci Sedat Atilla’nın ‘’Geçen dönem temayül yoklamasında birinci olan kişi milletvekili listesine giremedi. Temayül yoklaması belirleyici kriter mi ?’’ sorusunu da cevaplayan Yıldız ‘’Tamamen göz ardı ediliyor diyemeyiz. Mülakat, komisyona gidiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bilgisi oluyor. Bugün ki temayül yoklamamız Türkiye’de bir ilk olacak. Daha önce pusula ve tercih listesi vardı. İşaretleyip zarflara koyup sandığa atıyorduk. Artık E-Temayül yoklamasına yapıyoruz. Teşkilat mensuplarımız kendilerine verilecek olan kartları barkod okuyucuya tanımlayacaklar. Sistem açılacak. Sistemde kendi ikametgahları olan ilçe ile ilgili yoklama, görüş ve dileklerini ifade edecekler. Temayülden 2-3 saat sonra tüm veriler sayın Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Temayül yoklamamız belirleyici kriter olmazsa neden bu kadar zahmete girelim’’ dedi.

Ahde vefa gösterdik.

Yıldız, AK Parti teşkilatı olarak yaptıkları çalışmaları da anlattı. 16 yıldız AK Parti’nin Şanlıurfa’da hizmette sınır tanımadığın altını çizen Yıldız ‘’teşkilat içinde yaptığımız çalışmaları şimdi sahaya aktarıyoruz. Vatandaşlarımızla iç içe oluyoruz. Sıkılmadık el, çalmadık kapı, girmedik gönül bırakmıyoruz. Geçmiş dönemlerde partimizde görev yapmış il başkanlarımızı, yönetim kuru üyelerimizi unutmadık. 2001’de partimizin kentimizde kurulmasına vesile olan üyelerimiz dahil ahde vefa göstermek adına hepsini ziyaret ettik. Çok güzel bir sinerji oluşturduk. Kendi iç dinamiklerimize bu vefayı gösterdik ki başarı birlikte sağlansın. Yarın bizlerde bu beklentiler içerisinde olacağız. Tek derdimiz vatandaşlarımıza faydalı olabilmek. Cumhurbaşkanımızın bizlere tevdi ettiği bu görevi nasıl en iyi şekilde yerine getirebiliriz, bunun için mücadele ediyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz. Sabahın erken saatlerinde evimizden çıkıp gecenin geç saatlerinde dönüyoruz. Vatandaşlarımız ve halkımız istedikleri zaman rahatça ulaşabiliyorlar bize. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmamış hizmetleri Şanlıurfa’mıza kazandırdık. Yerel seçimlerde kentimizde 14-14 yapmak istiyoruz. 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 ideallerine ulaşacağız İnşallah’’ dedi.