MEDYAURFA.COM köşe yazarı ve Gazeteci Sedat Atilla’nın Esentepe’deki çalışma ofisine gelen Başkan Yılmaz, burada 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması ile ilgili değerlendirmeler de bulundu.

Başkan Yılmaz ‘’Siverek halkı her sandık başına gittiğinde en doğru kararı vermiştir. 16 Nisan’da da en doğru karar olan EVET’i verecektir’’ dedi. Başkan Yılmaz, Siverek'teki sorunları Milletvekili Kasım Gülpınar ile birlikte bir bir çözüme kavuşturduklarını da söyledi.

Cumhurbaşkanı ve Meclis’i halk belirleyecek.

Siverek halkının kimin kendisine iyi hizmet edeceğini, ülkemiz, geleceğimiz ve yarınlar açısından bu referandumun kendilerine ne getireceğini iyi bildiklerini ifade eden Yılmaz ‘’16 Nisan’da oylayacağımız Anayasa değişikliğinin odağında halk var. Cumhurbaşkanı ve Meclis’i doğrudan doğruya halk belirliyor. Siverek halkı da bunu biliyor ve Cumhurbaşkanımızı da çok seviyor’’ dedi.

Sokak sokak dolaşıyorum.

Başkan Yılmaz, Siverek’te sokak sokak dolaştığını ve referandum sistemini hakla anlattığını da belirtti. Siverek’te vatandaşların ellerini vicdanlarına koyduğunu da ifade eden Başkan Yılmaz ‘’Şimdiye kadar Siverek seçmeninin yanıldığına şahit olmadım. Siverek’te yoğun bir referandum çalışmasını sürdürüyoruz. Halkımıza Cumhurbaşkanlığı sistemini ve Yeni Anayasa’yı doğru bir biçimde anlatıyoruz.’’ Dedi.

20-30 puan artış olursa sürpriz olmaz.

Başkan Yılmaz, Gazeteci Sedat Atilla’nın Siverek’teki oy tahmini sorusunu da yanıtlayan Yılmaz ‘’Siverek’te yüzde 46,5 ile Belediye Başkanı seçildim. 16 Nisan’daki referandumda 20-30 puanlık bir artış sürpriz olmaz. Siverek’in referanduma EVET diyeceğine gönülden inanıyorum’’ dedi.

Siverek’e müjde verdi.

Başkan Yılmaz, Siverek ile Hilvan arasındaki yol kalitesinin yükseleceği müjdesini de verdi. Yılmaz ‘’Karayolları Genel Müdürlüğü yolumuzun ihalesini yeni yaptı. Siverek ile Hilvan arasında sıcak karışım asfalt yoktu. Bu nedenle de yol kalitesi düşüktü. Siverek’ten başlamak üzere, Siverek Hilvan-Diyarbakır yolunu kullananlar 1. Sınıf bir yol kullanacaklar. Siverek Devlet Hastanesi önünde ölümlü trafik kazaları oluyordu. Tek bir insanımızın hayatı bizim anlayışımızda her şeyden daha önemlidir. Bir canımızı kaybettiğimiz zaman günlerce kendimize gelemiyoruz. Üzülüyoruz. Siverek’imizin kangren sorunlarını değerli Milletvekilimiz Kasım Gülpınar ile birlikte bir bir aşıyoruz’’ dedi.

Halkımıza hesap vereceğiz.

Başkan Yılmaz, sözlerinin sonunda Belediye seçimlerine 6 ay kala vatandaşlara seçim vaatlerinin hangilerini gerçekleştirip, gerçekleştiremediklerini de anlatacaklarını söyledi. Yılmaz ‘’Seçim broşürümüz duruyor. Hazır. O tarihte ne söz vermişiz ? Ne kadar hizmet yapmışız ? Hepsini halkımıza anlatacağız. Halkımıza hesap vereceğiz ’’dedi.

BAŞKAN YILMAZ: EŞİT OLDUK, ADİL DAVRANDIK HABERİ İÇİN TIKLAYIN