- "(28 belediyeye görevlendirmeler) Bugüne kadar belediyenin imkanlarını, finansını teröre peşkeş çekenler, halkın ihtiyacına kulaklarını tıkayanlar, asli belediyecilik görevini yapmayanlar karşısında halkın belediyecilik hizmetlerinin ne olduğunu görmeleri bakımından önemli değişiklikler oldu"
- "Cumhurbaşkanı'mızın girişimlerinden sonra iyileşen Türkiye-Rusya ilişkilerinin yeniden bir ivme kazandığını görüyoruz, özellikle ithalat ve ihracattaki artış rakamları bunu gösteriyor. Yaş meyve ve sebzede sınırlı da olsa ihracatın açılmasıyla söz konusu ürünlerin gitmeye başladığını görüyoruz"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevlendirme yapılan belediyelerdeki çalışmalara ilişkin, "Bugüne kadar belediyenin imkanlarını, finansını teröre peşkeş çekenler, halkın ihtiyacına kulaklarını tıkayanlar, asli belediyecilik görevini yapmayanlar karşısında halkın belediyecilik hizmetlerinin ne olduğunu görmeleri bakımından önemli değişiklikler oldu." dedi. 

Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığınca KHK gereği eylül ayında 28 belediyeye görevlendirme yapıldığını anımsatarak, görevlendirmeler sayesinde söz konusu yerlerdeki insanlara hizmetlerin ulaştığını söyledi.

Bölgedeki insanların bu durumu memnuniyetle karşıladığını aktaran Tüfenkci, "Bugüne kadar belediyenin imkanlarını, finansını teröre peşkeş çekenler, halkın ihtiyacına kulaklarını tıkayanlar, asli belediyecilik görevini yapmayanlar karşısında halkın belediyecilik hizmetlerinin ne olduğunu görmeleri bakımından önemli değişiklikler oldu. Teröre müzahir belediye başkanları işten el çektirildikten sonra o yöre halkı, belediyenin hizmet alanı içerisinde kalanlar parklarının yapıldığını, yollarının asfaltlandığını, belediye hizmetlerinde daha adaletli ve eşitçi bir yaklaşım sergilendiğini gördüler ve müthiş bir memnuniyet var." diye konuştu.

Tüfenkci, hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.

- "Türkiye-Rusya ilişkilerinde yeni sayfa"

Bakan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, enerji alanında atılacak adımlar ve ekonomiye yönelik kısıtlamaların kaldırılacağına ilişkin açıklamalarının iki ülke ilişkilerini yeni bir sayfaya taşıdığını vurguladı.

İki ülke arasında atılan bu adımları ekonomik anlamda olumlu bulduklarını dile getiren Tüfenkci, bu durumun üreticilerce de memnuniyetle karşılandığını aktardı. 

Yaş sebze ve meyve ihracatının da başlamasıyla Türkiye-Rusya ilişkilerinin eski seviyesinin üzerine çıkacağına inandığını belirten Tüfenkci, sözlerini şöyle tamamladı:

"Özellikle Cumhurbaşkanı'mızın girişimlerinden sonra iyileşen Türkiye-Rusya ilişkilerinin yeniden bir ivme kazandığını görüyoruz. İthalat ve ihracattaki artış rakamları bunu gösteriyor. Yaş meyve ve sebzede sınırlı da olsa ihracatın açılmasıyla söz konusu ürünlerin gitmeye başladığını görüyoruz. Geçen hafta Antalya'ya ziyarette bulunduk. Türkiye-Rusya ilişkilerindeki yeni sayfa, oradaki sebze ve meyve üreticilerimiz tarafından da gayet olumlu bir şekilde karşılandı. Önümüzdeki dönem içerisinde özellikle enerji ticaretiyle, artan enerji yatırımlarıyla bu oranın eskisini yakalayacağını ve belki daha da artarak devam edeceğini göreceğiz."