Milletvekili Cevheri mesajında ‘’Gazi Meclisimizin açıldığı 23 Nisan 1920 günü, milletimiz için kendi istikbal ve istiklaline sahip çıkacağını tüm dünya ya ilan ettiği gündür. O gün, Türkiye Büyük Millet Meclisi göreve başlamasından itibaren milli mücadelenin merkezi ve öncüsü haline gelerek, milletimizin duası ve desteği ile milli mücadelemizi yürütmüş ve başarıya ulaştırmıştır’’ ifadelerine yer verdi.

Cevheri mesajında şu ifadeleri kaydetti;

Millet iradesinin en yüce tecelligahı olan Gazi Meclisimizin kuruluşunun 101. yıldönümünü kutladığımız bu günlere gelinceye kadar, milletimiz nice kara günler yaşamıştır. 27 Mayıs 1960 darbesi, 12 Mart 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesi, 28 Şubat 1997 muhtırası ve 27 Nisan 2007 e-bildirisi ile nerdeyse on yıllık periyotlar ile milletimizin demokrasi, hak ve hukuk mücadelesine, bir ayağı dışarıda olmak üzere engel olunmaya çalışılmıştır. Dolayısıyla, milletimiz ağır imtihanlardan, başarı ile çıkmıştır. 

Önceleri darbe ve muhtıralar ile istediğini yaptırmaya alışan ve adeta diş kirası istemeye cüret edenler, ilk defa 27 Nisan 2007’de e-bildiriye gereken cevabın verilmesi ile geri adım atmak zorunda kalmıştır. Buna rağmen, kumpas ve entrikalarından vazgeçmeyenler 15 Temmuz 2016 gecesi hain planlarını uygulamaya koymuşlar fakat Allah’ın inayeti ve milletimizin darbecileri canı pahasına durdurmak konusunda kararlılığı sayesinde, arzuladıkları kara plan yarım kalmıştır.

Bu yönüyle, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ulus’ta eski Meclis binası önünde toplanan irade ile 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın daveti ile meydanları dolduran irade aynı hassasiyeti taşımaktadır. Yani, 23 Nisan ve 15 Temmuz gibi günler sadece vatan ve bayrak mefkuresinin yeniden hayat bulduğu günler değil, milletimizin istiklal ve hürriyet sevdasının bir nişanesi olduğu günler olarak kayda geçmiştir. 

Milletimizin yüksek iradesini ve ulusal egemenliğimizi temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101'nci yıldönümünü tebrik eder, tüm milletimiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olması temennisi ile selam ve saygılarımı sunarım.