Şanlıurfa’da yapılacak yatırımlarla ilgili destek istedi.

Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, TİGEM ve Şanlıurfa’da yapılacak yatırım ve tanıtım konusunda Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Aylin Işıkgece ile görüştü. Görüşmede Show Expo Genel Müdürü Özkan Çatmaz ve Nur Ay ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek’te hazır bulundu.

OSB’lerin alt yapı sorununu görüştü.

Cevheri, Şanlıurfa sanayisinin ve OSB’lerin alt yapısının eksiklerinin giderilmesi için ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Soner Erkek ile görüştü. Cevheri görüşmede yeni yatırım ve ödenekler konusunda bilgi alışverişinde bulunurken, OSB’lerin alt yapısının eksikliklerinin giderilmesi için destek istedi.

Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık istedi.

Cevheri daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE Teşvikleri Genel Müdürü Muhammed Bilal Macit ile de görüştü. Macit ile görüşmesinde Şanlıurfa’da önümüzdeki dönemde yatırımlara sağlanacak teşviklerde kente pozitif ayrımcılık yapılması ile yatırımlar konusunda destek talebinde bulundu. 

Atatürk Barajı üzerinde GES santrali kurulacak.

Cevheri’nin bir sonraki durağı ise Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez oldu. Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ile Bakan Dönmez’i TBMM’de ziyaret eden Cevheri, kentte yaşanan enerji sorunları ve Akçakale’ye yapılacak yatırımlarla ilgili istişarelerde bulundu. Şanlıurfa’nın Güneş Enerjisi Potansiyelinin de değerlendirmesi konusunun da gündeme geldiği görüşmede Cevheri, Almanya-Çin yatırımlarını kente kazandırmak noktasında faaliyetleri anlatarak destek istedi. Cevheri konuyla ilgili yaptığı açıklama da Alman-Çin ortaklığı ile Yap-İşlet-Devret yönteminin kullanılarak Atatürk Barajı Gölü ve dubaları üzerinde 1.000 MW’lık kurulu güce sahip GES santralinin kurulması için çalışmalarının ve görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi. Toplantıda Bakan Danışmanı Yüksel Coşkunyürek’te hazır bulundu.

Şanlıurfa’da Bölgesel Kalkınma Yatırım İş Birliği Forum & Fuarı düzenlenecek.

Cevheri’nin Ankara’da Şanlıurfa temaslarının son durağı ise Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz oldu. Cevheri, Yılmaz’dan Bölgesel Kalkınma Yatırım İş Birliği Forum & Fuarı konusunda Show & YDS Fuarcılıktan Özkan Çakmak ve Nur Ay ile birlikte destek talebinde bulundu. Forum ve & Fuarın 2-5 Eylül 2021 tarihinde Şanlıurfa’da yapılacağı da öğrenildi.

MEDYAURFA.COM