Torbalı Siverekliler Derneği’nin açılışı için İzmir’de bulunan Gülpınar ve Başkan Çakmak kentte bulunan Şanlıurfa ve Sivereklilerin kurmuş olduğu Federasyon ve Dernekleri ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldiler.

İki gün boyunca süren ziyarette İzmir’de bulunan odalar da ziyaret edildi.

Torbalı Siverekliler Derneğinin açılışı öncesi, İzmir Şanlıurfa Federasyonu Başkanı Ferit Mızraklı ve yönetimi, Ege Şanlıurfalılar Federasyonu Başkanı Abdulkadir Alkan ve Onursal Başkanı Koçali Al ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek istişarelerde bulunan Gülpınar burada birlik ve beraberlik vurgusu yaparak şunları kaydetti;

BEN DEĞİL, BİZ DEDİĞİMİZ ZAMAN KAZANMAYA BAŞLARIZ!

Şanlıurfa olarak adeta açık hava müzesi gibiyiz, tarım, sanayi, gastronomi ve tarihi ile geçmişte olduğu gibi bugünde medeniyetin beşiği durumundayız. Şanlıurfa olarak bugün sadece Türkiye değil Dünya’nın birçok coğrafyasına yayılmış durumdayız. Ama birliktelik ruhunun eksik kaldığını görüyoruz. Coğrafyamızın kazanımı için birlik beraberlik ruhu ile hareket ettiğimiz zaman işte o zaman kazanmış oluruz.

Bakın bugün Torbalı Siverekliler Derneği’nin açılışı için burada bulunuyoruz. Bunu gördüğüm zaman şahsım adına gurur duyuyorum. Siverekli hemşehrilerimiz burada uzun yıllardır yerleşmiş kısmen İzmirli olmuşlar ama kendi coğrafyasının gelenek göreneklerini, kültürünü yaşatmak adına bir araya gelerek Dernek çatısı altında toplanma kararı almışlar.

Temennimiz bu birlik beraberlik ruhunun daha da artmasıdır. İki gün boyunca İzmir’de bulunan Şanlıurfalıların kurmuş olduğu Federasyon ve Dernek Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelme fırsatımız oldu.

Başkanlarımızı dinleme fırsatımız oldu, taleplerini dinledik eksik kalan yanları tespit etme fırsatımız oldu.

Bizlere göstermiş olduğu teveccüh ve ilgilerinden dolayı İzmirlilere ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ise iki günlük temasları kapsamında Kuşadası’nda bulunan Kuşadası Siverekliler Derneği’ni de ziyaret ederek çarşı esnafını ziyaret etti.

Ekinci: Mücadelemizi sürdürüyoruz Ekinci: Mücadelemizi sürdürüyoruz

Ziyaret sonrası Torbalı Siverekliler Derneği’nin açılış programında yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “ Torbalı Siverekliler derneğinin açılışına katılmak üzere Milletvekilimizle birlikte Şanlıurfa ve Sivereklilerle gecede bir araya gelerek hasbihal ettik, Sivereklilerin metropol şehirlerde kentini, şehrini güzel bir şekilde tanıtması adına attıkları adımlardan dolayı kendilerine ve yönetimine teşekkür ediyorum, Dün Kuşadası’nda bulunan esnaflarımızı ziyaret ettim. Kendimi adeta memlekette dolaşıyor hissine kapıldım. Belediye olarak her zaman şehrinin tanıtılması için çaba harcayan herkesi desteklemeyi sürdürüyoruz, bugün Sivereklilerle bir araya gelmek çok güzel bir duygu memlekete hasreti çekenlere memleketimizin havasını, sohbetini getirdik. Bu birlik ve beraberliğimiz var oldukça inşallah her anlamda başarıyı sağlayacağız, bu gecede emeği geçen herkesi kutluyorum ve başarılar diliyorum'' dedi.

Düzenlenen geceye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlıkta, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Şanlıurfalı Sanatçı Mahmut Tuncer, İzmir Şanlıurfa Federasyonu Başkanı Ferit Mızraklı, Ege Şanlıurfalılar Federasyonu Başkanı Abdulkadir Alkan ve Onursal Başkanı Koçali Al, Kuşadası Siverekliler Derneği Başkanı Hamza Kürkci, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ile çok sayıda Siverekli katıldı.

Katılımcılar Şanlıurfa'nın sevilen Sanatçısı Mahmut Tuncer'in türküleriyle doyasıya eğlendi.