Şanlıurfa Türkmenler Birliği Başkanı Hasan Çay’da konuyla ilgili yaptığı açıklama da yaşanan gelişmelerin siyaseten alternatifi bulunmayan AK Parti iktidarına olan kin ve nefretin tezahürü olduğunu söyledi.

İslam dinin hiçbir partinin tüzüğü olmadığı gibi hiçbir partinin de tekelinde olmadığını ifade eden Çay muhalefeti eleştirdi. Muhalefet partilerinin İslam ile AK Parti’yi eşitlediği sürece iktidar yüzü göremeyeceğini de belirten Çay ‘’Artık önemini yitirmiş, kendisine hayrı kalmamış ve çöküş sürecinde olan AB üyelik başvurusu geri çekilmeli, uyum yasaları ve müzakereleri çerçevesinde çıkarılmış, Türk Milleti'nin örf ve adet ile inanç esaslarına aykırı ne kadar kanun maddesi varsa başta İstanbul sözleşmesi olmak üzere hepsi iptal edilmeli hatta gerekirse bu konuda referanduma gidilmelidir. LGBT, kadem madem sorosçu ne kadar vatan haini terör ve fitne yuvası dernek ve vakıf varsa kapatılmalıdır’’ dedi.

Birer ABD projesi olan bu tür örgütleri İslam dini ile ilişkilendirmenin büyük oyuna hizmet edeceğini de belirten Çay ‘’ Covid 19 üzerinden dünyayı şekillendirmeye çalışan küresel güçlerin oyununu nasıl bozabilirizi tartışalım. Bazıları "Eşcinsellik bir hastalıktır ve tedavi edilmesi gerekir" diyor. Bu nu demekle bu lânet fiili hafifletmiş oluyorlar. Oysa ibnelik asla özgürlük ve hastalık değildir ve Allah'ın lanetlediği bir fiildir. Sapıklıktır, iğrençliktir En ağır şekilde cezalandırılması gereken bir suçtur. Allah öyle yaratmış diyorlar bu küllen yalandır Allah’ın yasakladığı bir şeyi Allah hiç yapar mı böyle bir şeyi, aklımızı ekmek peynirle yemedik, İslam Dini tektir hürdür dahil olan kurtulur olmayanın başı hep beladadır’’ dedi.