AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, iftarını Şanlıurfalı hemşerileriyle açtı. Karaköprü’deki bir mahalle de kurulan iftar çadırında, Milletvekili Gülpınar, AK Parti İl Başkanı Beyazgül, Karaköprü Belediye Başkanı Baydilli ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi vatandaşlarla sohbet ettiler.

Milletvekili Gülpınar ‘’Ülkemize dua lazım’’.

İftar yemeğinde Milletvekili Gülpınar, vatandaşlara hitap etti. Gülpınar, memleketimizin, kendilerinin ve Türkiye’nin bol bol duaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Vatandaşlardan dua isteyen Gülpınar ‘’Mübarek bir vakitteyiz. Dualarınızı bekliyoruz. Hem bizlere, hem memleketimize hem de ülkemize bol bol dua lazım. Sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz. Hala bazı sıkıntılarımız atlatılmış değil. Bu Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine hep birlikte sizlerle birlikte Kadir gecemizi ve Ramazan bayramımızı idrak edeceğiz. ‘’ dedi. Karaköprü’de düzenlenen iftar yemeğiyle ilgili de konuşan Gülpınar ‘’Bizleri bir araya getiren yüce Rabbime sonsuz şükürler olsun. Müslümanların arasına, Ramazan demeden, nifakların sokulduğu dönemde Müslümanların kaynaşmasına vesile olarak, bizleri burada kardeşlerimize bir araya getiren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Başkan Beyazgül‘’Mutluyuz’’

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, vatandaşlarla bir arada oldukları için mutlu olduklarını söyledi. Beyazgül ‘’Bazen mitinglerde buluştuk, bazen demokrasi mitinglerinde buluştuk bugün de böyle güzel ve mübarek bir gecede iftar sofrasında buluştuk. Mutluyuz. Ramazan’ın son on gününde kadir gecesi var. Yine akabinde Ramazan Bayramı var. Bugün de hem Kadir gecenizi hem Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum. Bugünlerde verilen sadakalar, edinilen dostluklar ve edilen dualar diğer günlere nazaran daha makbül. Ramazan bir iyilik ayı. Ramazan bir rahmet ayı. Allah’ın rahmetini celb etmek, onun sevgisini kazanmak için sofralarımızı daha açık davranışlarımızı daha güzel yapmak gibi bir mecburiyetimiz var. Hepimizin duası bu ki ülkemizin kalkınması, refahı, huzuru ve memleketimizin huzurunun devam etmesidir’’ dedi.

Başkan Çiftçi‘’Gözümüzü Karaköprü’de açtık’’

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise Belediyeciliğe başladığı Karaköprü’de vatandaşlarla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Başkan Çiftçi ‘’Karaköprü’deki bu bereketli sofrayı bereketlendirdiğiniz için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Karaköprü’yü özledik. Belediyecilikte gözümüzü Karaköprü’de açtık. Hem Karaköprü’nün hem Şanlıurfa’nın öz evladıyız. Bizim için 13 ilçemizde aynıdır. Ramazan ayları önemli. Bu sofralar ihtiyaç için kurulmuyor. Paylaşım, barış ve huzur için kuruluyor. AK Belediyeler bunu 81 ilde 480 ilçede gerçekleştiriyor’’ dedi.

Baydilli, Arakan, Suriye ve Filistin’e dua istedi.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise 11 ayın sultanı Ramazan ayının öneminden bahsetti. Baydilli ‘’11 ayın sultanı Ramazan ayının önemi büyük. Ramazan ayı paylaşmak, huzur, bereket ayı. Özellikle bu Ramazan ayının paylaşımcı ruhunu da Büyükşehir Belediyemiz her ilçede sofralarda vatandaşlarımızı misafir ediyor. Bu sofrayı kurduran Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Filistin’de, Arakan’da Suriye’de ki kanın durması için bu mübarek sofrada duaların kabül olunması dileğiyle dua etmenizi rica ediyorum.’’ Dedi.

AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy ise, bayram öncesi tüm vatandaşların bayramlarını tebrik etti.

İftar yemeğinde, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hacı Yaygın, İbrahim Kaymaz ile Cemil Çadak’ta hazır bulundu.

HABER/FOTOĞRAFLAR: NEDİM ATİLLA