Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'yı Ankara dönüşü binlerce kişi karşıladı. Uzun araç konvoyuyla ilçe turu atan Menderes Atilla'yı Ceylanpınarlılar bağrına bastı. "Ceylanpınar seninle gurur duyuyor", "Dik dur eğilme Ceylanpınar seninle", "Başkan Atilla" ve "Recep Tayyip Erdoğan" sloganlarıyla karşılanan Başkan Atilla, ilçe turunun ardından belediye bahçesinde halka hitap etti.

Aday belirleme sürecinde zulme maruz kaldığını belirten Menderes Atilla, zulme sessiz kalmayacağını belirterek şunları söyledi: "Biz zulme uğradık. Hani diyorlar ya 'Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır'. Bundan dolayı zulme karşı sessiz durmuyorum, durmayacağız ve zulme başkaldırıyoruz. Hepiniz şahitsiniz ki ailemiz 1951'den bu yana siyasetin içerisindedir. Rahmetlik babam 3 dönem, 60 ihtilalinde hapisler, rahmetli dayım da 1 dönem Adalet Partisinden belediye başkanı oldu ve zulme karşı geldiği için bu memlekette şehit oldu. Ağabeyim Mehmet Atilla 2 dönem belediye başkanlığı yaptı ve suikastlara uğradı ben de 4,5 yılda 5 defa suikast atlattım. ama hiç bir zaman pişmanlık duymadım. Dedim ki rabbim nasıl Hz. Hüseyin kerbela da şehit edildiyse ben de bu vatan için, bu bayrak için, bu ezan için, bu millet için şehit olmaya hazırım."

"HİÇ BİR ZAMAN IRKÇILIK YAPMADIM"

Kendisinin ırkçılıkla itham edildiğini, hiç bir zaman ırkçılık yapmadığı, bu konuda iftiraya maruz kaldığı vurgulayan Menderes Atilla, "Dik duruyoruz ve dik duracağız. Allahın izniyle sizler arkamızda olduğunuz sürece bugünde eğilmedik yarın da eğilmeyecek ve dik duracağız. Hepimiz biliyorsunuz ki Ceylanpınar'ı 4,5 yıl önce teslim aldığımda kocaman bir köydü. Ceylanpınar'a en büyük hizmetleri getirdim. 100 milyonun üzerinde hibe getirdim. Ben hiçbir zaman ırkçılık yapmadım. Ama bizi ırkçılıkla suçladılar, bize iftira attılar. Bu platformda duranlar görüyorsunuz her milletten insan var. Biz her zaman dedik biz Hz. Muhammed'in ümmetiyiz. Bundan şeref duyduk, bundan şeref duyacağız." diye konuştu.

BAŞKAN ATİLLA, HAKKINDAKİ İFTİRALARA TEPKİ GÖSTERDİ

Ak Parti Genel Merkezinin yanlış yönlendirildiğini ifade eden Başkan Atilla, "Bu kadar dik durmamıza rağmen 6 vekil, 3 eskilerden bakan hepsi birlik olup iftiralar atıp benim için Kürt düşmanı demişler. Onları Allah'ın adaletine havale ediyorum. Allah için ben nereden Kürt düşmanlığı yaptım. Yanımda her milletten insan var. Genel merkezi bu iftiralarla kandırdılar." diyerek hakkındaki iftiralara tepki gösterdi.

Ak Parti içerisindeki bazı kriptocuların kendisi hakkında yalan yanlış bilgiler verdiğini aktaran Başkan Atilla, "Bunların kim? AK partinin içindeki kripto AKP'liler, hainler. Fikirleri de şu, Ceylanpınar'ı Menderes Atilla'dan aldıracağız ve Ceylanpınar'ı tekrar kaybettirip HDP'ye teslim ettireceğiz. Bu sizin hesabınız ama unuttuğunuz 2 şey var. Biri Allah'ın hesabı diğeri de milletimin hesabı." ifadelerini kullandı.

HDP'Yİ KAZANDIRMAK İÇİN BİZE OYUN OYNADILAR

Ceylanpınar'da HDP'nin kazanması için kendisine oyun yapıldığının altını çizen Menderes Atilla, şu cümleleri kullandı: "İşçi alırken bile hiç bir ayrım yapmadım. Her milletten insanı işe aldık ve bir mozaik yaptık. Ama Ak Parti içindeki kriptolar Ceylanpınar'ı HDP'ye kazandırmak için bize oyun yaptılar. Fakat Allah'ın izniyle 31 Martta zafer bizim olacaktır."

HANGİ PARTİDEN ADAY OLACAĞIMIZI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIZ

Adaylık sürecinin devam ettiğini ve yapacağı istişareler sonucunda kararını açıklayacağını belirten Başkan Atilla, "Kıymetli hemşerilerim bir kaç gün içerisinde sizlerle, değerli büyüklerimizle istişare edip hangi partiden seçime gireceğimizi açıklayacağız. İnşallah durmak yok. 70 gün boyunca hep birlikte mücadele edecek ve bizlere yapılan zulmü herkese anlatacağız. Allah'ın izniyle 1 Nisanda bu platformda belediye başkanlığımızı kutlayacağız." dedi.

Ak Partiye kızgın veya kırgın olmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Atilla, "Bizler AK Partiye de kızmıyoruz. AK Parti genel merkezi ne yapsın. Ak Partini içindeki kriptolar onları yanlış bilgilendirdiler ve bizleri Kürt düşmanlığıyla vurdular ve bizleri diskalifiye ettiler. Ancak 70 gün sonra Allah'ın izniyle hep birlikte belediyeyi kazandığımızda acaba adaylığı bizden alanlar Ankara'ya gitmeye yüzleri olacak mı?" diye konuştu.

KRİPTOCULAR BİZİ HARCAMAYA ÇALIŞTI

Belediye Eski Başkanı ve Menderes Atilla'nın ağabeyi Mehmet Sait Atilla'da bir konuşma yaptı. Ak Parti içerisindeki bazı kriptocuların kendilerini harcamaya çalıştığını belirten Atilla, "Biz zulme uğradık. Niçin bu zulme uğradık? Al bayrak için, ezan için. AK parti bizim partimiz. AK Partinin içindeki bazı kişiler bizi harcamaya çalıştı. Seçim bittikten sonra Cumhurbaşkanımız onların kulağından tutup duvara varacaktır yanlış raporlarından dolayı. Biz 1950'den beri siyasetteyiz. Hiç bir zaman çizgimizde vazgeçmedik. Devamlı milliyetçi ve muhafazakar bir çizgi. Vatan, millet ezan dedik. ve ölünceye kadar da diyeceği." dedi.

ERDOĞAN, TÜRKİYE'NİN TEMİNATIDIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin teminatı olduğunu vurgulayan Sait Atilla,"Bu seçim yerel bir seçimdir. Cumhurbaşkanımızın bu işten haberinin olduğuna inanmıyoruz. Geçmişte Fakıbaba'ya da dayattılar bunu. Ne oldu? Kazandı ve döndü ve bakan oldu. Biz 2 ay sonra seçimi yeniden kazandığımızda o yanlış rapor veren kriptocular Cumhurbaşkanına hesap verecekler." diye konuştu.

VATAN UĞRUNA CAN VERMEYE HAZIRIZ

Vatan ve millet uğuruna can vermeye hazır olduklarını dile getiren Atilla, "Biz zulme uğradık ey milletim. Zalime karşı yanımızda olun. Biz sahipsiz değiliz. Bu millet bizim sahibimizdir. Bizleri 1400 yıldır kerbeladan bu yana öldüre öldüre bitiremediler. Hz. Hüseyin nasıl ki güle güle ölüme gittiyse bizler de bu vatan, bu bayrak ve bu ezan için ölüme gideceğiz." şeklinde konuştu.