Beraberinde AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi ve AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ile birlikte Irak’a giden Şanlıurfa Milletvekili Akay, Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney ve Türk şehitlik anıtını ziyaret etti.

Irak ziyaretini MEDYAURFA.COM’a değerlendiren Milletvekili Ahmet Akay ‘CDR formunda birçok ülkenin temsilcisi ve Iraklı dostlarımızla bir araya geldik’ dedi.

Türkiye’nin uluslararası alanda komşularıyla ve Irak özelinde izlediği yapıcı dış politikasını anlatma, yanlış anlaşılmaları ve üçüncü ülkelerce enjekte edilen yanlış bilgilerin düzeltilmesi açısından önemli bir ziyaret olduğunu belirten Akay ‘Türkiye ve Irak arasında başta PKK terör örgütü ile mücadele olmak üzere, su yönetimi, askeri eğitim ve ticari ilişkiler gibi birçok alanda işbirliği söz konusudur’ dedi.

Irak Savunma Bakanının 19 Ağustos’ta İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Savunma ve Sanayi Fuarı’nda (İDEF’21) Türk SİHA’larını ve Atak Helikopterlerini satın almak istediklerini de hatırlatan Akay ‘Türkiye’nin sınır ötesi operasyonlarına destek açıklaması da yaptılar. Çünkü PKK terör örgütü aynı zamanda Irak’ın da bir sorunudur.  Türkiye, yumuşak güç (soft power) unsurlarının yanında, savunma alanında da önemli araçlara sahip.

Ve bu araçları gelişmeye devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde izlediği yapıcı dış politika ile ulusal hak ve menfaatlerimize halel getirmeden sürdürmeye devam edecektir. Biz de TBMM Üyesi olarak, gerek Irak gerek Ürdün gerekse Kuveyt başta olmak üzere Ortadoğu'da ülkemizin tezlerini anlatmaya devam edeceğiz. Ziyaretimizde önemli dini mekânları görme fırsatını yakaladık.  İlk olarak Bağdat’ta, gönlümüzün sultanları İmam-ı Azam Abu Hanife Hazretlerinin, ardından Şeyh Abdülkadir Geylani Hazretlerinin makamını ziyaret ettik. Necef'te, gözümüzün nuru Hz Ali (k.v) Efendimizin, Kerbela'da Peygamber Efendimizin ciğerparesi, gönlümüzün sultanı Hz Hüseyin Efendimizin makamlarını ziyaret ederek adımıza/adınıza birer Fatiha okuma fırsatını bulduk.   Ziyaretimiz buyunca bizlere desteklerini esirgemeyen Bağdat Büyükelçimiz Sayın Ali Rıza Güney'e, Büyükelçilik çalışanlarına ve güvenliğimizi sağlayan isimsiz kahramanlara şükranlarımızı sunuyoruz’ dedi.