Müjdeyi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay ve Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Halef Karataş esnaf ile düzenlenen toplantıda verdi. 

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay ile koordineli çalışması ilçeye hizmet olarak yansımaya devam ediyor. 

Daha önce Akçakale Pazarcılar Esnafı Dernek Başkanı Mehmet Toktimur’un ev sahipliğinde bir toplantı düzenlenmiş toplantıda Başkan Yalçınkaya esnafın semt pazarı talebine olumlu yanıt vermiş ve ilçeye 2 semt pazarı yapılacağını dile getirmişti. Dün akşam esnafla ikinci bir toplantı daha düzenlendi. Dernek Başkanı Toktimur’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Vekil Akay, Başkan Yardımcısı Karataş, meclis üyeleri ve pazarcı esnafı katıldı. Esnafın talep ve önerilerinin konuşulduğu toplantıda daha önce sözü verilen semt pazarlarıyla ilgili yeni bir müjde verildi. Vekil Akay ve Başkan Yardımcısı Karataş semt pazarlarının projelendirildiğini ve ihale aşamasına geldiğini duyurdu. Gelişme esnaf tarafından sevinçle karşılandı.

VEKİL AKAY: ESNAFIMIZLA SÜREKLİ İSTİŞARE HALİNDEYİZ
Toplantı sonrası bir açıklama yapan Vekil Akay, her zaman esnafın yanında olduklarına vurgu yaparak “Pazarcı esnafımızın taleplerini dinledik, dinlemeye de devam edeceğiz. Biz her zaman vatandaşımızın, pazarcı esnafımızın yanındayız. Hem vatandaşlarımızla, hem esnafımızla sürekli istişare halindeyiz. Bu konuda da belediyemizin yaptığı desteklerden dolayı belediyemize teşekkür ediyoruz. İnşallah esnafımız da helal kazançlarına devam eder. İlçe halkımız da mağdur olmaz. İştirak eden bütün Belediye meclis üyelerimize, Dernek Başkanımız Toktimur’a teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN YARDIMCISI KARATAŞ: PROJELER HAFTA İÇİ İHALEYE ÇIKACAK
Şırnak’ta düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı dolayısıyla pazarcı esnafı ile yapılan toplantıya katılamayan Başkan Yalçınkaya’nın yerine söz alarak projeler hakkında açıklamalarda bulunan ve ihale için tarih veren Başkan Yardımcısı Karataş ise “Bizler Akçakale Belediye Başkanlığı olarak, kıymetli vekilimiz Ahmet Akay ile birlikte, Belediye Başkanımız Mehmet Yalçınkaya’nın liderliğinde  Akçakale'de şuana kadar yaklaşık olarak 24 noktada sınırda yıldız ilçe inşa etme yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Bunun esnafımıza hitap eden parçası da doğusu ve batısında Fevzi Çakmak Mahallesi ile Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde iki adet kapalı modern standartlarda yaklaşık olarak 3 milyon TL değerinde 2 tane semt pazarımızı projelendirdik. Proje bitti. Önümüzdeki hafta içinde inşallah ihaleye çıkılacak ve büyük bir hızla bu semt pazarlarımızı devreye koymuş olacağız. Akçakale'de daha önce pazar kurma alışkanlığı yoktu. Bunu başlattık. Pazarcı esnafımız birlikte,  örgütlendiler. Dernekleşme çalışmalarını bitirdiler ve birlikte çalışıyoruz” dedi.

Hizmette birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Başkan Karataş şöyle konuştu:
“Burada başarının en önemli anahtarı şu: Milletvekilimiz, belediye başkanımız, meclis üyelerimiz, esnafımız ve Akçakale halkıyla beraber hepimiz bir aile olarak bu şirin ilçemize, sınırda yüklesen yıldız ilçemize hep beraber hizmet etmeye devam edeceğiz.”

DERNEK BAŞKANI TOKTİMUR: SÖZ VERDİLER, PROJELER GERÇEKLEŞTİ
Dernek Başkanı Toktimur da taleplerinin yerine getirilmesinde emeği geçenlere şu sözlerle teşekkür etti:

Vekilimiz Ahmet Akay, Belediye Başkan Yardımcımız Halef Karataş ve meclis üyelerimize davetimize katıldıklarından dolayı teşekkür ederiz. Daha önceki toplantımızda Belediye Başkanımız Mehmet Yalçınkaya bize 2 tane üstü kapalı pazar yeri sözü verdi. Allah'a şükür o projeler gerçekleşti. İnşallah en kısa sürede gerçekleşecek. Bunun için de teşekkür ediyorum.”