Bir ayı aşkın süredir seçim bölgesi Akçakale ve Harran'da temaslarını sürdüren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, MEDYAURFA.COM Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Nedim Atilla’nın sorularını yanıtladı.

‘’DEDAŞ SORUNU KANGRENLEŞTİ’’.

Nedim Atilla’nın DEDAŞ sorunu ile ilgili sorusunu yanıtlayan Milletvekili Akay ‘Maalesef DEDAŞ sorunu kangrenleşti. Sorunun çözümünde hala arzuladığımız seviyeye gelemedik’ dedi.

‘’YA ÇÖZÜLECEK, YA ÇÖZÜLECEK’’

Şanlıurfa'nın en önemli sorununun elektrik arzı ve buna bağlı sorunların olduğunu belirten Akay, ‘Milletvekillerimiz, İl Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm ilgililerle birlikte bu sorunu çözüme kavuşturacağız. Bu sorun ya çözülecek ya çözülecek başka çaresi yok. DEDAŞ ile ilgili vatandaşlarımızın münferit sorunlarını da çözme noktasında başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Vatandaşlarımızdan bir ricamız var; özellikle sulama elektriğinde faturaların ödenmesi konusunda bize yardımcı olmalarıdır. Bu şekilde hem bireysel hem de kitlesel olarak hesap sorabiliriz.

‘’GAP’IN TAMAMLANMASI ÖNEMLİ’’

Sulama projelerimiz devam ediyor. Bunlar tamamlandığında elektrik sorunumuz en aza inecek. Harran Ovasında 23 köyü kapsayan MC1 sulama projesinin ihalesi girişimlerimizle yapıldı. Geçen hafta da onaylandı. 107 bin dönüm civarında alanımız Harran ve Akçakale’nin Ceylanpınar’a yakın köylerinde sulamaya açılacak. Cazibe sulamasıyla sulanmış olacak. Oradaki 23 köyümüzü elektrik sorunu belasından kurtaracağız. Bu projeler faaliyete geçtikçe elektrik sorunu da ortadan kalkmış olacak’’ dedi. 

‘’MARKET FİYATLARI MAALESEF YÜKSEK’’

Nedim Atilla’nın ‘Cep yakan market fiyatları ne zaman normale dönecek?’ sorusuna da yanıt veren Akay, alışverişini kendisinin yaptığını, marketlerdeki fiyatların yüksek olduğunu bildirdi. Şanlıurfa'dayken de Ankara’dayken de sebze ve meyvesini kendisinin bizzat aldığını ifade eden Akay ‘İnşallah önümüzdeki günlerde yasal düzenleme birlikte bu sorun çözüme kavuşacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları var. Tarladan markete gelene kadar fiyatlarda uçurum fiyat farkı oluşuyor. Özellikle de aracıları ortadan kaldırmakta kararlıyız. Vatandaşımıza ürünü nasıl direk ulaştırabiliriz bunun peşindeyiz. Kooperatif marketlerin sayısının arttırılması konusunda da çalışma yürütüyoruz’ dedi.

HARRAN VE AKÇAKALE KIRSALI NE ZAMAN İÇME SUYUNA KAVUŞACAK ?

Gazeteci Atilla’nın ‘Harran ve Akçakale kırsalı ne zaman içme suyuna kavuşacak?’ sorusunu da yanıtlayan Akay ‘Büyükşehir Belediyesi ve Akçakale Belediyesi tarafından, girişimlerimizle Edene diye adlandırılan gruptan 150 milyon TL bedelli bir ihale yapıldı. Tahmin ediyorum yıl sonuna kadar Akçakale / Harran ve Eyyübiye ova kısmının kırsalı içme suyuna kavuşacak’’ dedi.

‘’AKÇAKALE VE CEYLANPINAR’A NE ZAMAN DOĞALGAZ GELECEK ?’’

Akay, Ceylanpınar ve Akçakale’ye doğalgaz projesinin hayata geçtiğini, boru döşeme işinin devam ettiğini, 2023’nin başlarında iki ilçeye doğalgaz verilmeye başlanacağını da sözlerine ekledi.

‘’HALKIMIZIN İÇİNDEYİZ’

TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte soluğu memleketi Şanlıurfa’da aldığını da belirten Akay ’45 gündür Şanlıurfa’dayım. Hem merkez de hem kırsalda vatandaşlarımızın siyasi, ekonomik ve yerel sorunlarını dinliyoruz. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Sorunlarımız var evet ancak bunları çözmek için çabalarımız devam edecek’’ dedi.