CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, CHP yönetimiyle birlikte usta gazeteci Sedat Atilla’yı Esentepe’deki çalışma ofisinde ziyaret etti.
Beraberinde CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, Karaköprü İlçe Başkanı Yusuf Ziya Vural ve Haliliye İlçe Başkanı Halil Alagöz ile birlikte Atilla’yı ziyaret eden Aydınlık açıklamalarda bulundu.

‘Her zaman sahadayız’

Milletvekili Aydınlık, Şanlıurfa’da toplumun her kesiminden insanlarla temasa geçtiklerini ve sorunlarını dinlediklerini belirterek, CHP yönetimi olarak her zaman sahada olduklarını bildirdi.

‘Biz kimseyi suçlamıyoruz’

Kentin sorunlarını sık sık TBMM Genel Kuruluna da taşıdıklarını ifade eden Aydınlık, şimdiye kadar Şanlıurfa ile ilgili 40 tane soru önergesi verdiğini açıkladı. Vatandaşların hakkını bugüne kadar savundukları gibi bundan sonra da savunacaklarını anlatan Aydınlık ‘128 milyar dolarla ilgili henüz net bir cevap alamadık. Biz kimseyi suçlamıyoruz. Kimseye bu parayı yedi de demiyoruz. Biz sadece bu para nasıl, nereye harcandı onu öğrenmek istiyoruz’’ dedi.

‘Şehir hastanesi 2023’te bitecek’

Şanlıurfa’da yapılacak olan şehir hastanesi projesini de yakından takip ettiğinin altını çizen Aydınlık ‘İki kez sağlık bakanıyla görüştüm. Sağlık bakanımız bu konunun üzerinde durduğumu biliyor. Konuyla ilgili 4 soru önergesi verdim. Sayın bakan bana ‘Gözün aydın. Bu işi takip ediyorsun. Sizin hastanenin ihalesi tamamlandı. 2023’ün Mart ayında teslim edilecek’ dedi. Şuan da şehir hastanesi yerinde çalışmaların başladığını görüyoruz’ dedi.

‘DEDAŞ Genel Müdürüne Sorunları Aktardık’

Çiftçilerin yaşadığı kuraklık sorunu ile ilgili değerlendirmede de bulunan aydınlık ‘Milletvekillerimiz Şanlıurfa’ya gelerek kuraklıkla ilgili durum tespiti yaptılar. DEDAŞ konusunda büyük mücadele verdik. DEDAŞ ile CHP Genel Merkezinde Genel Müdür Mehmet Atalay’ın da katıldığı toplantıda Urfalıların yaşadıkları sorunları kendilerine aktardık. Onlarda kendi yaşadıkları sıkıntılardan bahsettiler. Şanlıurfa’da 50 bine yakın su kuyusu var. ‘Gelin bu kuyuların fiyatlarını standart bir hale getirelim. Ben Milletvekili olarak 50 bin kuyuya kefil olayım. Hepsiyle sözleşme imzalayalım. Gerekirse vatandaş önceden para da versin’ dedik. Çiftçi bu konuda mağduriyet yaşıyor. 100 dönüm tarlaya 100 bin TL fatura geliyor. O fatura 5-6 ay ödenmiyor. Daha sonra kaçağa düşüyor. 100 bin TL’de kaçaktan ceza yazılıyor.Çiftçi de bunun altından kalkamıyor’ dedi.

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir ise kentin sorunlarını yakından izlediklerini, kendilerine aktarılan sorunların çözülmesi için hükümet yetkililerine çağrıda bulunduklarını aktardı. 

Öte yandan ziyarette CHP Şanlıurfa eski İl Başkanı Ferhat Karataş'ta hazır bulundu.

İLGİLİ HABERLER...