Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, Şanlıurfa ziyaretinde Vali Abdullah Erin ile kentin sağlık alanındaki yatırımlarını masaya yatırdı. Eldemir’e Şanlıurfa ziyaretinde ve sağlıkla ilgili gerçekleşen toplantılarda Milletvekilleri, MKYK Üyesi Vildan Polat ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız’da eşlik etti.

AK Parti MKYK Üyesi ve KADEM Şanlıurfa Başkanı Vildan Polat, Eldemir’in kente gerçekleştirdiği ziyarette sağlık alanında ve yatırımlarında yaşanan gelişmeleri Gazeteci Sedat Atilla’yı ziyaretinde MEDYAURFA.COM Genel Yayın Yönetmeni Nedim Atilla’ya anlattı.

AMATEM 1 yıl erken bitirilecek.

AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AMATEM ve ÇAMATEM’in normal süreçte 2 yıl sonra Şanlıurfa’da açılacağı, Bakan Yardımcısı Eldemir’in ziyaretiyle yaptıkları görüşmede, yetkililerin de girişimleriyle bir yıl erken bitirilmesine karar verildiğini söyledi. Polat, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ve Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇAMATEM)’in eski havaalanın yerinde hizmete gireceğini açıkladı. Polat, iki projenin yapımına yakın bir zamanda start verileceğini de sözlerine ekledi.

Şehir hastanesi 2021’de tamamlanacak.

Polat, defalarca yapımının gecikmesi nedeniyle gündeme gelen 1700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin bitirilme tarihini de açıkladı. Polat, Şehir Hastanesinin 2021 yılında kentte hizmete gireceğini vurguladı. Polat, şehir hastanesinin bitirilmesiyle hastanelerde meydana gelen yoğunluğun sona ereceğini de kaydetti.

Yerle ilgili sıkıntı var.

Polat, şehir hastanesinin yapılacağı yerde DEDAŞ’la ilgili pürüzün olduğunu, şirketin sorunun giderilmesi için çaba sarf ettiğini söyledi. Polat ‘’DEDAŞ’ın ana arterlerde kullandığı büyük elektrik direği ve tesisatı var mevcut yerde. Bunun oradan kaldırılması gerekiyor. DEDAŞ konuyla ilgileniyor’’ dedi.

300’ün üzerinde hekim atanacak.

Polat, Şanlıurfa’ya 300’ün üzerinde doktor atanacağını da söyledi. Doktorların çoğunluğunun Kadın-Doğum ve Çocuk Hastalıkları bölümlerine atanacağının da altını çizdi.

Balıklıgöl Devlet Hastanesine çürük raporu verildi.

Polat, açıklamalarında Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nin binasına çürük raporu verildiğini de açıkladı. Polat, eski hastanenin yıkılıp, yerine yeni hastane yapılmasının planlandığını, hastanenin eski sağlık müdürlüğünün yerine de yapılabileceğini, konunun henüz karar aşamasında olduğunu da bildirdi.

Eski tıp fakültesinde poliklinikler açılacak.

Polat, açıklamasının sonunda önemli bir bilgiyi daha MEDYAURFA.COM okuyucularıyla paylaştı. MKYK Üyesi Polat, Harran Üniversitesi eski Tıp Fakültesi yerinde Çocuk Hastalıkları ve Doğum Polikliniklerinin açılacağının bilgisini verdi.

Gazeteci Sedat Atilla, ziyaretin sonunda Polat’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.

MEDYAURFA.COM