MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, TBMM Genel Kurulunda konuştu. Özyavuz, burada yaptığı konuşmada, SSK ve BAĞ-KUR borçlarının yanı sıra, elektrik faturalarında düşük fiyatların uygulanmasının, esnaf ve çiftçilerin Ziraat Bankası ve Kooperatiflere olan borçlarının ötelenmesi ve borçların faizlerinin kaldırılarak yapılandırılmasının bölgenin ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

Özyavuz, TBMM’de yaptığı konuşma da şu ifadeleri kaydetti;

‘’Güneydoğu'da ve özellikle Şanlıurfa'da ekonomik krizden dolayı esnafın üzerindeki BAĞ-KUR ve SSK prim yükünün hafifletilmesi, elektrik faturalarında düşük fiyatlar uygulanması bölgenin ekonomisine çok büyük bir katkı yaratacaktır. Esnaf ve çiftçilerin Ziraat Bankası ve kooperatiflere olan borçlarının ötelenmesi ve borçların faizlerinin kaldırılarak yapılandırılması esnaf ve çiftçimiz için çok önemlidir.

Millî güvenliğimiz için kahraman askerlerimizin icra ettiği Barış Pınarı Harekâtı'ndan dolayı özellikle Akçakale ve Ceylanpınar esnafı bir ay süreyle iş yapamamıştır. Bu ekonomik durgunluğun amorti edilebilmesi için Akçakale ve Ceylanpınar esnafının SSK prim ödemelerinin bir aylık da olsa devlet tarafından karşılanması bölgeye katkı sunacaktır. Bölgemizin elektrik kurumu olan DEDAŞ'a çiftçimizin borçlarından dolayı elektrik sulama ücretleri 35 liradan 70 TL'ye çıkarılmıştır. Bu borçların yapılandırılıp veya silinmesi çiftçilerimizin üzerindeki yüksek sulama ücretlerinin düşürülmesi hususu çok önemlidir.’’

MEDYAURFA.COM/NEDİM ATİLLA