Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Şanlıurfa’nın elektrik, turizm ve ulaşım gibi sorunlarını gündeme getirdi. 

ESNAF MAĞDUR OLUYOR.

Kentte bulunan Evren Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi esnafı için hayati önem taşıyan, kuzey batı çevre yolunun bitirilmemesinin esnafın mağduriyetine sebep olduğunu söyledi. Hali hazırda kullanılan Şanlıurfa-Gaziantep karayolunun 60 bine yakın araç trafiği yükü taşıdığını belirten Özyavuz ‘’İlerde doğacak maddi hasarlı ve hiç istenmeyen ölümlü kazaları önlemek, esnafımızın ve vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek amacıyla 2018 de bitmesi planlanan Kuzeybatı çevre yolu bir an önce tamamlanmalıdır. Bahse konu yolun çevik kuvvet köprülü kavşağı ile aynı anda bitirilmesi bölgedeki trafik sorununu büyük ölçüde çözecektir’’ dedi.

HIZLI TREN URFA’YA VE HATTA MARDİN’E UZATILMALIDIR.

Şanlıurfa’nın Hızlı Tren projesinden çıkarıldığı iddialarını da dile getiren Özyavuz ‘’Hızlı tren projesine Urfa’nın dahil edileceği konuşulmuş, ancak uygulamada proje dışı bırakılmıştır. Hızlı Tren Projesinden Urfa’mızın da faydalanması öğrenci, küçük esnaf, dar gelirli vatandaş ve tarım işçilerimiz açısından son derece önemlidir. İlimiz adına ulaşımda ekonomiyi de olumlu etkileyecek hızlı tren hattı Gaziantep üzerinden Şanlıurfa’ya ve hatta Mardin’e kadar uzatılmalıdır’’ dedi.

ŞANLIURFA’NIN HASTANE VE DOKTOR EKSİĞİ GİDERİLMELİ.

Şanlıurfa’nın 2,5 milyona yaklaşan nüfusu ile Güneydoğu Anadolu’nın en büyük ili olduğunun altını da çizen Özyavuz, kentte hastane ve doktor eksikliğinden dolayı hastaların başka illere nakil edildiğini ve vatandaşların mağdur olduğunu da bildirdi. Şanlıurfa’nın sağlık yatırımlarından daha fazla yararlanması gerektiğini ifade eden Özyavuz, Şehir Hastanesinin bir an önce yapılıp hizmete açılması gerektiğini vurguladı.

TARİHİ YAPILAR ORTAYA ÇIKARILMALI.

Kentin turizm sorunlarına da değinen Özyavuz, Haşimiye meydanında bulunan tarihi Arasa hamamının restorasyonu ve çevresindeki yapıların yıkılarak kamulaştırılmasının, 58 meydanına giden 250 metre uzunluğundaki yolun genişletilmesinin, yine Osmanlı döneminde 17. Yüzyıl sonlarında inşa edilen Şaban Han’ı ve benzeri hanların restorasyon çalışmalarının bir an evvel tamamlanıp Kültürel Turizme kazandırılması gerektiğini ifade etti. 

DÜZENSİZ AKIMLAR VATANDAŞLARI MAĞDUR EDİYOR.

Milletvekili Özyavuz, elektrik sorunuyla ilgili de kentte düzensiz kesintilerin ve düzensiz akımların her kesimden vatandaşı mağdur ettiğini söyledi. Evlerde elektronik cihazların bozulduğunu belirten Özyavuz ‘’ Elektrik kesintileri işyerlerinde üretimin durmasına ve vatandaşlarımızın milyonlarca liralık maddi kaybına sebep olmaktadır.
Elektrik şirketi kesintilerin sebebini kaçak kullanım oranının yüksekliği olarak gösterse de kaçak kullanımı önlemeye yönelik herhangi bir yatırımı bulunmamaktadır.  Hızla büyüyen Şanlıurfa’nın elektrik altyapısının mutlaka yenilenmesi ve güçlendirilmesi gerekmektedir. Enerji özelleştirme ihale ve sözleşmeleri yeniden gözden geçirilip vatandaşın menfaatleri doğrultusunda yenilenmelidir. Ayrıca geçmişe yönelik borçlar af kapsamına alınmalıdır’’ dedi.

ŞANLIURFA’YI TANITTI.

Özyavuz, kentin sorunlarının gündeme getirmenin yanı sıra memleketini de TBMM’de tanıttı. Şanlıurfa’nın tarih ve kültürel özelliklerini anlatan Özyavuz ‘’Şanlıurfa insanlık tarihinin sıfır noktası olarak bilinen, çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Değişik dinlere ve etnik kökenlere mensup insanların yüzyıllarca hoşgörü içerisinde yaşadığı, İslam tarihinde çok önemli yeri olan Peygamberler ve Evliyalar kenti olarak bilinen İnanç ve Kültür Turizm potansiyeli yüksek dünyanın ve Ortadoğu’nun en önemli Türkmen şehirlerinden biridir. 2019 Yılının Göbeklitepe yılı olarak Sn Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilmesiyle Şanlıurfa’ya binlerce ziyaretçi akın etmiştir. Bu Şanlıurfamız için büyük bir kazanç sağlamıştır. Bu vesileyle Sn Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’mız da; Göbeklitepe, dünyanın İlk Üniversitesi unvanına sahip Harran Üniversitesi, Bazda Mağaraları, Şuayb Antik Şehri, Han El Barur Kervansarayı, Balıklıgöl, Urfa Kalesi, Hz. Yakup Kuyusu, Birecik Kelaynak Üretme İstasyonu, Eyüp Nebi Dergâhı, Saklı Kent Halfeti ve adını sayamadığım görülmeye değer bir çok Tarihi ve Kültürel değerlerimiz sizleri beklemektedir’’ dedi.

Cumhur ittifakıyla ilgili destek açıklaması da yapan Özyavuz konuşmasını şöyle sürdürdü;

''İbn-i Haldun’un ‘Coğrafya Kaderdir’ sözü, devletimizin milletimizin ve sınırları aşan tarihi sorumluluklarımızın referans tanımlamasıdır. Kaderi ve coğrafyamızı kalu beladan itibaren seven, Türk İslam davasına gönül vermiş bir Türk milliyetçisi olarak, insanlığın sınandığı Covid-19 salgını, Coğrafyamızın getirdiği insani dramlar, Doğu Akdeniz politikamız, Suriye insani yardımlarımız, Libya’daki siyasetimiz, Karadeniz ‘de enerji arama faaliyetlerimiz ve son olarak 27 yıl sonra özgürlüğüne kavuşan Karabağ için yaptıklarımız tüm dünya insanlığı tarafından takdir edilmektedir. Cumhur İttifakı, sömürü devletlerine karşı Türkün çelik iradesidir. Cumhur İttifakı, Devlettir Cumhur İttifakı, Millettir! Cumhur ittifakı Sn Cumhurbaşkanımızın ve Liderimiz Sn Devlet Bahçeli’nin dünyaya karşı dik duruşu küresel emperyalistlere, Boğazın iki yakasına tutunan işbirlikçilere, okyanus ötesine Türkün tokadıdır. Son günlerde Milliyetçi Hareket Partisi ve Sn Liderimiz üzerinden siyaset yapanlara seslenmek istiyorum, hayatını ülkesine ve milletine adayan Ülkücü hareketin lideri; Devlet Bahçeli, bayrağa içilmiş yemindir. Devlet Bahçeli, vatan sevgisinin timsalidir. Devlet Bahçeli, şühedaya saygıdır. Devlet Bahçeli, millete hizmetkârdır.
Devlet Bahçeli, düşmana karşı son kaledir. Ve illaki vatan hainlerinin bekası için en büyük tehdit DEVLET BAHÇELİ'dir''

MEDYAURFA.COM / NEDİM ATİLLA