Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa esnafının ekonomik sorunlarını TBMM’de gündeme getiren MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, bu akşam da kentin sağlık sorunlarını dile getirdi.

Şanlıurfa’nın nüfusunun Suriyeli mülteciler ve barış harekatı için kente gelen güvenlik güçleriyle birlikte 3 milyona ulaştığını belirten Milletvekili Özyavuz, bir türlü inşaatına başlanamayan şehir hastanesi ve kapanan özel hastaneler nedeniyle dar gelirli vatandaşların mağduriyet yaşadığını söyledi.

Mevcut hastanelerdeki doktor ve personel eksikliği nedeniyle Şanlıurfalıların halen tedavi ve ameliyat gibi hizmetleri alabilmek için başka şehirlere akın ettiğini ifade eden Özyavuz ‘’Şanlıurfa’nın nüfusu Suriyeli mülteci kardeşlerimizle ve barış harekatı için ilimize gelen güvenlik güçlerimizle birlikte 3 milyona ulaşmıştır. Cumhurbaşkanımız tarafından temeli atıldığı halde, henüz inşaatı tamamlanamayan 1700 yataklı şehir hastanemizin inşaatına bir türlü başlanamamıştır. Şehir hastanesi açılacak diye, şehir merkezinde bulunan 4 hastanemiz şehir dışındaki Osmanbey kampüsü ile Eyyübiye Devlet Hastanesine taşınınca özellikle dar gelirli vatandaşlarımız zor durumda kalmaktadır. Mevcut hastanelerimizde birçok branşta doktor ve personel eksiği olması sebebiyle Şanlıurfalılar halen tedavi ve ameliyat gibi hizmetleri alabilmek için başka şehirlere akın etmektedirler. Kapatılan hastanelerin personel, cihaz ve araç bakımından güçlendirilerek yeniden hizmete açılması Şanlıurfalı vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldıracaktır’’ dedi.

MEDYAURFA.COM

İLGİLİ HABER