Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, 2017 yılında Adıyaman’ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremden sonra, mağdur olan depremzedelerin eski yaşam standartlarına kavuşabilmesi için ilçenin yeniden inşa edilmesi hususunda önemli destekler verdi.

Konuyla ilgili katıldığı televizyon programında açıklama yapan Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum ile AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Fırat açıklamasında ‘’Depremin ilk anından bugüne kadar; İlçemizden desteklerini esirgemeyen, bölgemizin hem kanaat önderi hem de siyasi önderi Şanlıurfa Milletvekilimiz Kasım Gülpınar’a teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'nın önemli sorunlarının Ankara'da çözülmesi konusunda çaba sarf eden Gülpınar, son olarak Siverek ilçesinin uzun yıllar su ihtiyacını karşılayacak olan ve yapım aşamasında sona gelinen Su Arıtma Tesisi'nin ilçeye kazandırılmasını sağlamıştı.