Yemin töreninde heyecanlanan bazı milletvekilleri birkaç kez yemin metnini tekrar etti. Bazıları Milletvekilleri de yemin metnini ezbere okumaya çalışınca zorlandı, yemini tekrar etti ve ‘’Ezbere okumamak gerekiyormuş’’ dedi.

TBMM’de yemin metnini ezbere okuyabilen tek Milletvekili yine Kasım Gülpınar oldu. 24. 25. 26 ve 27. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, TBMM’de yemin metnini yine ezbere okumasının yanı sıra, düzgün diksiyonu ile de dikkat çekti.

Şanlıurfa’yı Avrupa ülkelerinde temsil ediyor.

Şanlıurfa’nın 5 dil bilen Milletvekili olan Kasım Gülpınar, kamuoyunda başarılı hatipliği ile de tanınıyor. Dürüst siyasi kimliği, ciddi devlet adamlığı, başarılı geçmişi ile vatandaşların takdirini kazanan Gülpınar, bilgi ve donanımı ile Şanlıurfa ve Türkiye’yi Avrupa ülkelerinde temsil ediyor.

AK Parti’ye Şanlıurfa’da can suyu oldu.

24. dönemden bu yana, AK Parti’ye Şanlıurfa’daki tüm seçimlerde can suyu olan Gülpınar, yapamayacağı sözü vermemesi, vatandaşa boş vaatlerde bulunmaması, adının her hangi bir şaibeli olayla anılmaması nedeniyle de kentte en güvenilen ve seçmeni etkileyebilen siyasetçi konumunda.

Şanlıurfa Gülpınar’dan istifa edemiyor!

24 Haziran genel seçimlerinin aday adaylığı sürecinde Şanlıurfa’da bazı kesimler Kasım Gülpınar’ın Paris büyükelçisi olacağını iddia etti. Bu iddiaya kentte vatandaşlar ‘’Gülpınar kendisiyle gurur duymalı, Şanlıurfa’da Paris büyükelçisi olacak donanımda kaç kişi var?’’ yorumunda bulundu. Gülpınar’ı Paris büyükelçiliğine yakıştıran kesimlerin bu iddiasına yine kamuoyunda bazı vatandaşlar ‘’Gülpınar gibi önemli bir şahsiyeti Paris’e kaptıracağımıza, memleketimize faydalı olabilmesi için geçmişte Urfalı olmayanlara verdiğiniz desteği verip, Ankara’da önemli görevlere getirmek için mücadele edelim. Kendi değerlerimizin kıymetini bilelim. Şanlıurfa’nın iyi yetişmiş evlatlarını menfaatlere, çıkar ilişkilerine, siyasi kısır çekişmelere kurban etmeyelim’’ şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bilindiği üzere geçmiş dönemlerde Şanlıurfalı olmayan siyasetçiler için kentteki bazı sivil toplum kuruluşları Ankara’ya gitmiş, önemli görevlere getirilmesi için destekte bulunmuşlardı.

MEDYAURFA.COM