Konferansa AK Parti Başkan Yardımcılarından Seda Gören Bölük ile Canan Baran İzgi, Ceylanpınar Belediye Başkanı Eşi Seval Atilla, AK Parti Şanlıurfa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü, Ceylanpınar Kadın Kolları Başkanı, Belediye Başkan Eşleri ve Ceylanpınarlı kadınlar katıldı.

Konferansta Ceylanpınarlı kadınlara Cumhurbaşkanlığı sistemi ile referandum çalışmaları anlatıldı.

Programda açılış konuşması yapan AK Parti Ceylanpınar Kadın Kolları Başkanı Zahide Tepedelen, Ceylanpınarlı kadınlar olarak referandumda güçlü bir sesle evet diyeceklerini söyledi.

Ceylanpınar belediye Başkanı eşi Seval Atilla da, 16 Nisan Referandumunun ülke için bir dönüm noktası olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkenin ilerlemesine, büyümesine, muasır medeniyetler seviyesine çıkmasını engelleyen mevcut sistemden kurtulmanın oyunu kullanacağız. Vereceğimiz oyla ülkemizi; boynu bükük, zayıf, güçsüz, adeta hastalıklı bir ülke olmaktan kurtaracağız."

Referandum öncesi kadınlara büyük görevler düştüğünü belirten Atilla, "Ülkemizin hemen yarısına yakın nüfusunun kadınlar olduğunu düşündüğümüzde referandum neticesini belirleyecek en önemli unsurun kadınlar olduğunu da unutmamamız gerekiyor. Bundan dolayı bizim çalışmamız, sahada olmamız, tarihin seyrini değiştirmek açısından çok önemlidir. Biz kadınlar toplumu inşaa ettiğimiz gibi 16 Nisanda da Tarihi inşaa edecek ve kadınlar olarak tarih kitaplarına adımızı altın harflerle yazdıracağız." dedi.

Programın ardından Belediye Başkanlığına geçildi. Misafirlerini kapıda karşılayan Belediye Başkanı Menderes Atilla, ilçeye ziyaretleri ve gerçekleştirdikleri programlardan dolayı kadın kolları başkan yardımcılarına teşekkür etti.

Başkan Atilla, 16 Nisan referandumu bittikten sonra Türkiye'nin aydınlığa kavuşacağını belirterek, "Bizleri güzel günler bekliyor. inşallah vesayet yönetimlerinden hep beraber kurtulmuş olacağız. Türkiye hür ve özgür iradesiyle reisin önderliğinde hareket edecek. 16 Nisan bizler için bayram günü olacak" diye konuştu.