Teşkilat mensuplarının da yoğun katılım gösterdiği Ceylanpınar programı çerçevesinde Ceylanpınar Belediyesinin yapacak olduğu 200 kişilik kız öğrenci yurdunun temelini atan siyasiler, 64 Kültür evi ve semt pazarının da toplu açılışını gerçekleştirdiler.

Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Kemalettin Yılmaztekin Ceylanpınar'ın PKK ve DEAŞ tarafından ele geçirilmeye çalışılan bir yer olduğunu, ancak Ceylanpınar halkının dik duruşu ve devletin gerekeni yapmasıyla birlikte bölgenin huzura kavuştuğunu ifade etti. Ceylanpınar'ın Ras-ul Ayn'ın diğer tarafı olduğuna dikkat çeken Yılmaztekin "aramıza sınırlar çekerek bizi önce ayıracaklarını zannettiler, sonrada bizi içeriden bölmeye çalıştılar. Biz buna karşı çıktık, kardeşlerimizle bizi ayıramadılar" değerlendirmesinde bulundu.

16 Nisan günü devlet için, millet için, birlik ve beraberlik için Ceylanpınar'ın evet diyeceğine inandığını söyleyen Yılmaztekin, özellikle de Ceylanpınarlı gençler tarafından yoğun bir ilgiyle dinlendi.

Şehrin girişinde gençlerin yoğun ve coşkulu bir şekilde karşıladığı Yılmaztekin, halk oylaması sürecinde ikinci kere Ceylanpınar'a giderek temaslarda bulunmuş oldu.