Türkiye Güreş Federasyonun organizasyonuyla, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 11 Nisan Spor Salonunda düzenlenen grup müsabakasına 40 ilden 495 sporcu katıldı. 4 gün süren müsabakalarda sporcular birinci gelebilmek için minderde kıyasıya mücadele ederek ter döktü.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz,  Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, grup müsabakalarında dereceye giren sporcuları tebrik etti.

Renkli görüntülerin yaşandığı güreş müsabakasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Güreş takımından dereceye giren 6 güreşçi düzenlenecek olan final müsabakalarına katılacak.

Düzenlenen müsabakalarda konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, "Güreş müsabakasının Şanlıurfa'da yapılması kentimiz için gurur vericidir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi gençliğin ne anlama geldiğinin farkındadır. 12 ayrı dalda kulüplerimiz faaliyet göstermektedir. 3 binin üzerinde lisanslı sporcumuz var, 500'e yakın güreşçi kulüplerimizde eğitim görmektedir. Sporcularımızın elemelerde göstermiş oldukları başarı bizim için çok önemlidir. Kökü bu topraklarda olan gençlik yetiştiriyoruz ve yetiştirmeye de devam edeceğiz" dedi.