Eyyübiye AK Evler Spor Salonları’nda yeteneği keşfedilen ve başarılarıyla kısa zamanda dikkat çeken Eyyübiye Belediyespor Kulübü sporcusu Savaş Öğüş, Balıkesir’de gerçekleştirilen Ümit Genç U21 Karate Şampiyonasında da üstün başarı göstererek, Dünya Şampiyonası’nda Şanlıurfa ve Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

Milli güreşçi Nesrin Baş, Avrupa şampiyonu oldu Milli güreşçi Nesrin Baş, Avrupa şampiyonu oldu

Eyyübiye Belediyesi AK Evler Spor Salonlarının düzenlediği spor turnuvalarındaki başarılarıyla dikkat çeken ve çok sayıda ulusal müsabakaya iştirak eden genç sporcu Savaş Öğüş, Balıkesir Şehit Turgut Solak Spor Salonunda gerçekleştirilen Ümit Genç U21 Türkiye Karate Şampiyonasında Türkiye üçüncüsü oldu. 54 ilden 330 kulüp, 220 antrenör ve 1650 sporcunun katıldığı karşılaşmalarda, 57 kilogramda Türkiye üçüncülüğü elde eden Savaş Öğüş, Dünya Şampiyonası’nda Şanlıurfa ve Türkiye’yi temsil edecek.

Başarılarıyla Eyyübiye’nin ve Şanlıurfa’nın gururu olan Savaş Öğüş, 2021 yılında İstanbul’da düzenlenen 57 ülkeden 900 sporcunun katıldığı WKF Dünya Gençlik Ligi Karate Şampiyonasında dünya beşinciliği elde etmişti.

Geçmiş yıllarda önemli dereceleri bulunan Savaş Öğüş, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş tarafından takdir edilmiş ve ödüllendirilmişti.