Ju Jitsu Federasyonun 2018 yılı faaliyet programında yer alan  antrenör ve hakem gelişim denklik semineri Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Yenice Spor Tesisleri'nde yapıldı. Ju Jitsu antrenör ve hakem gelişim denklik seminerine Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden toplam 62 sporcu ve antrenör katıldı. Seminerde, Duo Ju Jitsu, Kambat Ju Jitsu, Sport Jiu Jutsu, Brazilian Jiu Jitsu teknikleri eğitimleri verildi. Seviye belirleme, Siyah Kuşak 1.2.3. derece seviye belirleme, 4.ve 5. derece terfi sınavları, 1. ve 2. derece Kademe Antrenörlük Seviye Belirleme, 3.ve 4. derece Kademe Terfi Kursları, Aday (Namzet)- İl (Bölge)- Ulusal(Milli), Hakemlik Seviye Belirleme ve Terfi Semineri verildi.

Verilen eğitim semineri hakkında bilgi veren, Ju Jitsu Federasyon Başkanı  Hulusi Elmas, "Şanlıurfa'da düzenlenen Ju Jitsu  siyah kuşaktan  seviye belirleme ve terfi semineri  Büyükşehir Yenice Spor Tesisleri'nde gerçekleştirdik. Ju Jitsu dünyada çok eski bir tarihe sahip olmasına  rağmen Türkiye'de çok yeni bir spor dalıdır. Çeşitli illerde yapmış olduğumuz müsabakalarda Doğu Anadolu'yu özellikle Güneydoğu'yu  kapsayacak şekilde Şanlıurfa bu semineri düzenlemeyi düşündük gerçekleştirdiğimiz müsabakalar ile yarının antrenörlerini yetiştirmek için gerçekleştirdik" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Spor Ve Eğitim Şube Müdürü Aziz Çiftçi de, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Eğitim olarak dört bin yıllık  tarihi bir geçmişi olan  Ju Jitsu'nun on iki bin yıllık geçmişi olan şehrimizin de müsabakalarının  seminerle taçlandırmak istedik. Yaklaşık altı ilden katılım sağlanıyor. Federasyon Başkanımızın katılımlarıyla ve katkılarıyla  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle organizasyonuyla antrenörlerimize seminer veriyoruz. Yeni bir spor branşı şehrimizde bu branşı yaygınlaştıracağız. Federasyon Başkanımız Hulusi Beye ve yardımcısına  teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

"ŞEHRİMİZİ ŞAMPİYONLAR ŞEHRİ YAPACAĞIZ"

Spor için çabalarının her zaman devam edeceğini belirten Şube Müdürü Aziz Çiftçi, "Önümüzdeki günlerde bu spor dalının Şanlıurfa'da daha iyi noktaya gelmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin talimatıyla ve diğer federasyon başkanlarıyla  iletişime geçip yaygınlaşması elimizden geleni yapacağız. Şehrimizde bu tür etkinliklerin artması için çabalarımız devam edecektir. Şehrimizi şampiyonlar şehri yapacağız" diye konuştu.